Recept za hit-piletinu u kremastom umaku sa slaninom
Tajna je u jednostavnoj pripremi i tek nekoliko sastojaka koji će vam trebati, poput sušenih rajčica, vrhnja i parmezana. Prema želji dodati možete i namirnice poput gljiva, listova špinata ili pak šparoga.
Sastojci:
- 1 veći komad pilećih prsa
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica maslaca
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice brašna
- 2,5 dl nezaslađenog vrhnja za šlag
- 2 žlice sušenih rajčica
- 150 g slanine
- 1,5 dl bijelog vina ili pileće juhe
- sol i papar
- bosiljak i listovi špinata po želji
Priprema:
- Pileća prsa podijelite po dužini na 2 dijela. Začinite ih solju i paprom pa uvaljajte u brašno. Dodajte ulje i maslac u tavu pa otopite na srednjoj vatri. Rajčice ostavite u vodi desetak minuta.
- Pecite meso sa svake strane oko 5 minuta dok ne porumeni. Izvadite piletinu na tanjur, u tavu dodajte usitnjeni češnjak i tanko narezanu slaninu pa pecite dok ne zamiriše. Ulijte vino ili juhu pa miješajte da pokupite masnoće s dna tave.
- Dodajte vrhnje i ocijeđene sušene rajčice. Prema želji ubacite šaku listova špinata. Vratite piletinu u tavu. Kuhajte oko 3 minute pa smanjite vatru i pirjajte dok piletina ne bude gotova (ovisno o debljini mesa). Prema želji pospite listovima bosiljka.