Pravi ragù alla bolognese dolazi iz srca talijanske pokrajine Emilije-Romagne i daleko je sofisticiranije, nježnije i dublje jelo nego što...
Poznata talijanska autorica kuharica Marcella Hazan otkrila je jednom prilikom kako se pravi najbolji umak za tjesteninu. Upravo je ovaj...
Tajna je u jednostavnoj pripremi i tek nekoliko sastojaka koji će vam trebati, poput sušenih rajčica, vrhnja i parmezana. Prema želji...
Za pripremu jela možete samostalno skuhati slanutak ili pak upotrijebiti onaj iz konzerve. Sastojci za slanutak: 450 g kuhanog slanutka 250...
Pileće okruglice s parmezanom u kremastom umaku sa špinatom vrlo su ukusno jelo koje se vrlo jednostavno priprema, pa ako tražite novo...
Kupus, luk, malo češnjaka za dodatnu aromu, obavezan lovorov list i – šećer. Dobro ste pročitali, svima dobro poznato varivo iz mladosti...
Bolonjez umak najčešća je varijanta pripreme tjestenine kod nas. Ako vam je pomalo dosadila, a ipak obožavate tu kombinaciju mesa,...
Palačinke svi vole u slatkim, ali s godinama sve više i slanim varijantama. Glede smjese, svatko ima neku svoju tajnu koju ne želi dijeliti
Hummus je bliskoistočni, ali i mediteranski umak ili kao je to moderno reći, dip, dakle namaz ili slano jelo napravljeno od kuhanog i...
Sushi je tradicionalno japansko jelo pripremljeno od kuhane riže začinjene octom koja se često servira sa sirovom ili dimljenom ribom. Suši...
Kad je priprema mesa sa žara u pitanju, predprocesuiranje, odnosno mariniranje mesa je vrlo važan postupak. Temeljna marinada je krajnje...
Pečenje pilećeg mesa na rešetki, svakako, je jedan od najvećih izazova majstora grilanja, jer nije nimalo lako postići da meso ima finu...
Svinjska vratina je jedna od najzahvalnijih vrsta mesa prigodom priprave mesa s roštilja. Naravno kao i kod svakom mesa kojem slijedi...
Kad se pojavio na policama, ispočetka stidljivo samo u odabranim voćarnama, a kasnije i masovno u supermarketima, avokado je bio...
Precizni mjeritelji svega i svačega okupljeni u Državnom zavodu za statistiku izračunali su da godišnji prosjek konzumacije svinjskog mesa...