Recept za najfiniji pohani kruh
Savršeni francuski tost, odnosno pohani kruh hrskav je na rubovima i nježno mekan u sredini. Nije previše mastan, ali ni suh. No ako je gnjecav, zagoren na nekim dijelovima, a na drugima nedovoljno pečen, zasigurno negdje griješite.
Pripazite na to da koristite kruh nije posve svjež – najbolje bi bilo da odstoji dan-dva, a osim toga, kriške ne smiju biti previše tanke.
Kako pripremiti pohani kruh?
U duboku posudu za pečenje razbijte dva jaja i ulijte pola velike šalice mlijeka. Posolite i dodajte cimet, a u smjesu možete umutiti i ekstrakt vanilije. Sve zajedno dobro promiješajte.
Kruh narežite na deblje kriške, ubacite ih u posudu i pustite da se namaču dok ne ”popiju” svu tekućinu.Kruh prepržite na malo maslaca u tavi. Za svaku stranu trebat će vam dvije do tri minute. Nakon toga stavite kruh u pleh i pecite ga u prethodno zagrijanoj pećnici 10 do 15 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.
Kad je gotovo, izvadite i uživajte u tostu kakav još niste jeli! U videu na YouTubeu pogledajte kako se priprema ovo jelo od starog kruha.