Savršeni doručak

Recept za najfiniji pohani kruh

Da započeti dan sjajnim obrokom nikad nije bilo jednostavnije, naučit će vas mali vodič o izradi francuskog tosta! Znamo da ste čuli za ovaj mini specijalitet, čitali o njemu i vidjeli ga na raznim filmovima, ali zašto ga ne biste naučili i raditi!
toast-6011147_1920 Pixabay/Ilustracija

Savršeni francuski tost, odnosno pohani kruh hrskav je na rubovima i nježno mekan u sredini. Nije previše mastan, ali ni suh. No ako je gnjecav, zagoren na nekim dijelovima, a na drugima nedovoljno pečen, zasigurno negdje griješite.

Pripazite na to da koristite kruh nije posve svjež – najbolje bi bilo da odstoji dan-dva, a osim toga, kriške ne smiju biti previše tanke.

Kako pripremiti pohani kruh?

U duboku posudu za pečenje razbijte dva jaja i ulijte pola velike šalice mlijeka. Posolite i dodajte cimet, a u smjesu možete umutiti i ekstrakt vanilije. Sve zajedno dobro promiješajte.

Kruh narežite na deblje kriške, ubacite ih u posudu i pustite da se namaču dok ne ”popiju” svu tekućinu.Kruh prepržite na malo maslaca u tavi. Za svaku stranu trebat će vam dvije do tri minute. Nakon toga stavite kruh u pleh i pecite ga u prethodno zagrijanoj pećnici 10 do 15 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.

Kad je gotovo, izvadite i uživajte u tostu kakav još niste jeli! U videu na YouTubeu pogledajte kako se priprema ovo jelo od starog kruha.

Gastro
Hrvatska