DONOSIMO RECEPT

Lak i brz recept za hladetinu

Hladetina je jelo koje obično izaziva miješane reakcije. Dok je jedni obožavaju, drugima je na samu pomisao muka
brawn-1095674_1920 Pixabay/Ilustracija

Ono što se kod ovih drugih najčešće izdvaja kao razlog je što u hladetinu idu svinjske nogice. Njihova svrha je da stegnu ovo jelo, ali u završnici se mogu i izbaciti.

Pokušajte pripremiti hladetinu na ovaj način.

Potrebno je:

  • 2 svinjske nogice (koje za ovaj recept nakon kuhanja nisu potrebne)
  • juneći mišić (komad ili više, ako volite da bude više mesa)
  • mrkva, peršin i pastrnjak
  • bijeli luk
  • začin za juhu

Priprema:

U ekspres lonac staviti svinjske nogice, juneće meso, mrkvu, pastrnjak i peršin. Dodati začin i zaliti vodom (malo ispod maksimuma).

Kuhati oko 2 sata.

Nakon toga procijediti.

U tanjure ili zdjele u kojima ćete ostaviti hladetinu da se stegne ubaciti sitno nasjeckanu kuhanu mrkvu, sitno nasjeckan bijeli luk i nasjeckano juneće meso.

Zaliti procijeđenom „juhom“ i ostaviti u hladnjaku da se stegne.

Dobar tek!

Gastro
Hrvatska