IZNIJELA PRIMJERE

Gordana Rusak: Gradska vlast u svakom segmentu nastoji uništiti zagrebačku tradiciju

Nezavisna zastupnica u zagrebačkog Gradskoj skupštini Gordana Rusak optužila je trenutnu gradsku administraciju da želi uništiti zagrebačku tradiciju. Kaže kako su suncobrani sa šestinskim motivom na zagrebačkim tržnicama devastirani te da je gradska vlast zabranila domaćim kulturno umjetničkim društvima da nastupaju na Trgu bana Jelačića
Šestinski suncobrani Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Gradska zastupnica o gradskoj vlasti kaže da nisu sposobni održavati ni ono što su naslijedili jer su suncobrani s motivom šestinskog kišobrana, prepoznatljivog suvenira grada Zagreba, na zagrebačkim tržnicama devastirani i potrgani, dok su prošlih godina, ističe zastupnica, bili održavani i uredni.

– To je dio naše tradicije i jednostavno se ne može dopustiti da se ovakve stvari događaju jer suncobran nije samo suncobran, on ima svoje značenje i to je ono što je mene izuzetno zasmetalo, jer vidim da u svakom segmentu oni nastoje uništiti tu tradiciju, kaže Rusak.

Spornim smatra i činjenicu da je zagrebačkim kulturno umjetničkim društvima zabranjeno nastupati na Trgu bana Jelačića.

– Ne znam jesu li građani primijetili, ali otkad je na vlast došao Tomislav Tomašević nema više nastupa naših KUD-ova na Trgu bana Jelačića. Oni mogu nastupati na drugim lokacijama, ali ne na središnjem gradskom trgu. Prije smo imali svaki čas neki nastup vikendom, kaže zastupnica.

Dodaje da su zabrana nastupa KUD-ova ne središnjem gradskom trgu i situacija sa šestinskim kišobranom primjeri zatiranja tradicije da bi mogla i brojne druge nabrojati.

– To se radi namjerno i sustavno i zato sam morala reagirala, kaže nezavisna gradska zastupnica Gordana Rusak.

Aktualno
Grad Zagreb