SAMO TRI SASTOJKA

Starinski uštipci koji će vas i ukusom i mirisom vratiti u djetinjstvo

Riječ je o jelu kojeg su nam obično pripremale naše bake za doručak ili večeru
1723637935-christmas-314945_1280 Pixabay/Ilustracija

Uštipci su doručak koji je desetljećima omiljen u domovima diljem Balkana. Ovim receptom ćete se sigurno vratiti u djetinjstvo.

Riječ je o jelu kojeg su nam obično pripremale naše bake za doručak ili večeru. Ovaj recept će vas garantirano vratiti u bezbrižno djetinjstvo.

Sastojci i priprema:

  • tri jaja
  • pola kilograma brašna
  • mast
  • sol

U lonac ulijte pola litre vode, malo posolite i zagrijte na štednjaku. Tri žumanjka dobro umutiti pjenjačom, pa u toplu vodu postupno dodavati žumanjke uz stalno miješanje dok se ne potroši sva voda.

Nakon toga uspite pola kilograma brašna i mutite pjenjačom dok tijesto ne nabubri.

Tri bjelanjka istucite dok ne dobijete čvrsti snijeg i lagano ga umiješajte u tijesto.

U pleh za krafne obilato uliti mast i dobro zagrijati na štednjaku.

Od tijesta žličicom odvajati manje komade, stavljati na vruću masnoću i pržiti.

Ispržene uštipke vadite šupljikavom žlicom iz masnoće na veliki okrugli lim, pa ih pospite šećerom u prahu, prenosi N1info.hr.

Poslužite ih dok su topli.

Gastro
Hrvatska