Recept za genijalan cheesecake
Umak od karamele možete napraviti sami od bijelog šećera, maslaca i vrhnja za šlag. Da ne palite štednjak, poslužite se kupovnim namazom od karamele.
Ne treba paliti ni klasičnu pećnicu. Cijeli desert možete napraviti uz pomoć miksera, hladnjaka i mikrovalne, piše punkufer.hr.
Sastojci
Za podlogu:
- 90 g maslaca
- 25 Oreo keksa
Za kremu:
- 450 g sirnog namaza
- 250 ml vrhnja za šlag
- 170 g umaka od karamele
- 75 g šećera u prahu
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Za ukrašavanje:
- 250 g šlaga
- 120 g čokolade
- 50 g pekan oraha
- 2 žlice umaka od karamele
Priprema
1) Za podlogu: Oreo kekse stavite u blender i pretvorite u fini prah te pomiješajte s rastopljenim maslacem. Dobivenu smjesu utisnite u okrugli kalup za torte promjera 20 centimetara, a koje ste prethodno obložili papirom za pečenje.
2) Stavite kalup u hladnjak na oko 30 minuta da se stisne.
3) Napravite kremu: u mikseru pretvorite vrhnje u šlag i stavite ga u hladnjak.
4) U drugu zdjelu stavite sirni sa sobne temperature i miksajte ga dok ne dobijete glatku smjesu. U kremu dodajte karamelu, šećer u prahu i ekstrakt vanilije. Miješajte dok ne dobijte glatku kremu.
5) Ručno umiješajte šlag u kremu.
6) Premažite kremu preko podloge, prekrijte sve zajedno plastičnom folijom i vratite sve zajedno u hladnjak na četiri do šest sati da se stisne.
7) Rastopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici. Komadiće čokolade položite u posudu koja je sigurna za stavljanje u mikrovalnu pećnicu. Obrađujte čokoladu u mikrovalnoj pećnici u intervalima od po 30 sekundi, izvadite je van, promiješajte i vratite ponovo u mikrovalnu dok se ne rastopi do kraja. Čokoladu odložite sa strane.
8) Cheesecake ukrasite s rastopljenom čokoladom, šlagom, karamelom i pekan orasima. Dobar tek!