Nekada su naši stari rogač nazivali “čokoladom s grane”, a njegov raskošan miris u finom kolaču, kakvi se danas peku sve...
Jesenski deserti osvajaju posebnom aromom i mirisom, a uz jabuke i šljive najslasniji deserti pripremaju se od krušaka. Za ovaj desert potrebno...
Kolač flognarde spada u onu kategoriju slastica koje su jednako ukusne koliko i jednostavne za pripremu. Flognarde je desert je podrijetlom...
Dodaje se i punomasno kiselo vrhnje koje daje sočnost piti. Najbolje jabuke za mađarsku pitu od jabuka su Granny Smith, Idared, Pink Lady...
Poslastica koja se brzo priprema. Sastojci: 1 kg višanja 6 bjelanjaka 16 žlica šećera 8 žlica ulja 8 žlica vode 6 žumanjaka 26 žlica
U ovu kategoriju uvrštava se i tzv. cobbler, koji je nešto između klasične pite i drobljenca, a beskrajno je jednostavan za pripremu. Velika...
Umak od karamele možete napraviti sami od bijelog šećera, maslaca i vrhnja za šlag. Da ne palite štednjak, poslužite se kupovnim namazom...
Sastojci: 2 jaja 200 g šećera 200 ml ulja 200 ml mlijeka 200 g mljevenih oraha 200 g griza 200 g brašna 2 naribane
Zagrebački sir pripada grupi svježih kravljih sireva koji imaju dugu tradiciju proizvodnje ne samo u Zagrebu, već svim hrvatskih kontinentalnim...
Jon šnite su klasičan desert u kojemu će gotovi proizvodi poput pudinga ili pak petit keksa, umjesto omraženih gotovih namirnica industrijske...
Lamington je australski kolač napravljen od kvadrata torte od maslaca ili biskvita obloženih vanjskim slojem čokoladnog umaka i uvaljanih...
U svojoj široj gastronomskoj percepciji fritter ili po hrvatskom fritula je mljeveno meso, morski plodovi, voće, povrće ili drugi sastojci...
Ako se s razlogom kaže da je bundeva kraljica jeseni, onda su jabuke, u svojim beskrajnim inačicama, od svježih i hrskavih, do kiselkastih...
Vučeno tijesto je jedan od mitova svakodnevne gastronomije. Najčešće neopravdano se tvrdi kako je tajna dobra bureka ili savijače ili pak...
Grožđa ima, cijene nisu baš najniže, ali uglavnom se kvaliteta nudi, tako da je loše grožđe ovih dana gotovo nemoguće kupiti. Osim š...
Ana Pavlova bila je ruska balerina, velika zvijezda svog vremena, rođena krajem 19. stoljeća imala je globalnu karijeru do 1931., kad je umrla...
Jeste li znali da su breskve biljka koja pripada porodici ruža? Kao voćka je sjajna, naravno, svježa, a u kolačima, osobito onim ljetnim...
Kruh od banane najčešće pravimo kad ne zamo što ćemo s prezrelim bananama, da se ne bace, no banane s orasima i smeđim šećerom
Ekler je slastica izrađena od kuhanog tijesta, napunjenog kremom i prelivenog čokoladnom glazurom. Tijesto je isto kao i za profiterol, kod...
Trešnja je jedna od rijetkih biljaka koja nema izvorni latinski botanički naziv, a one koje nalazimo na tržištu (pojavljuju se krajem svibnja...
Jeste li znali da je prva vrtna jagoda uzgojena u Bretanji u Francuskoj, tek krajem 18. stoljeća? Prije toga, šumske jagode i uzgajani odabiri...