Starinski recept za juhu koja podiže imunitet
Jačanje imuniteta na prirodan način uvijek je važno, a posebno tijekom sezone raznih viroza. Ova juha nudi obilje zdravih sastojaka koji u tome mogu pomoći.
Ovaj recept sadrži ukusnu bundevu, ali i saveznike za imunitet poput đumbira, kurkume i češnjaka, prenosi N1info.hr.
Sastojci:
– Maslinovo ulje
– 400 grama bundeve
– 3 češnja češnjaka
– Mali luk
-Žličica kurkume
-Korijen đumbira
– Litra juhe u kockama
– Papar
Priprema:
– Povrće sitno narežite, a na maslinovom ulju prvo popržite luk i češnjak.
– Dodajte kockice bundeve i popržite ih pa začinite kurkumom i naribanim đumbirom (potreban vam je komad od oko tri centimetra).
– Ulijte juhu i pirjajte dok bundeva ne omekša pa je sameljite u blenderu dok ne dobijete gustu juhu.
– Poslužite ju s malo kiselog vrhnja.