REAKCIJE OPORBE NE STAJU

VIDEO / Petek o blokovskom parkiranju: Ovo nije dobro promišljena odluka, ima brojne propuste

Završilo je javno savjetovanje o novoj blokovskoj podjeli parkinga. Odluka je to gradonačelnika koja bi trebala stupiti na snagu početkom rujna, no reakcije gradske oporbe neprestano stižu
renato petek Luka Stanzl/PIXSELL

Kritiku ovoj odluci uputio je SDP-ov gradski zastupnik Renato Petek koji je pozvao gradonačelnika da odustane od primjene odluke od prvog rujna.

– Ovo nije dobro promišljena odluka, ima brojne propuste, tako da još uvijek postoji mogućnost da gradonačelnik eventualno promijeni svoje mišljenje, da možda promijeni i granice tih predloženih blokova. Ono što zapravo Grad radi je da kažnjava one koji imaju pravo na to i koji nisu lažni prijavljeni, a ne rješava ove koji su lažno prijavljeni jer njih može kazniti samo MUP, ne može Grad. Meni se čini da će ovo izazvati veliku buru i zato pozivam gradonačelnika da odustane barem od ovog termina od 1. rujna kako bi se dodatno pripremila ta odluka, ako se s njom već želi ići. S druge strane, on treba vremena da sagleda sve primjedbe jer ima sigurno vrijednih primjedbi, ako su već pitali ljude, onda ih trebaju poslušati i odgovoriti na primjedbe, istaknuo je Petek.

Grad Zagreb
Izbor urednika
Politika