Utorak najzahtjevniji dan ove sezone

VIDEO: Vatrogasci i dalje rade na sanaciji požarišta diljem obale

Na području Tučepa došlo je do aktivacije dijela požarišta
453153129_887168820109525_2672115179194284933_n Hrvatska vatrogasna zajednica

Vatrogasci i dalje aktivno rade na sanaciji požara u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji, u kojoj je izbio novi požar, javlja Hrvatska vatrogasna zajednica.

Na području Tučepa došlo je do aktivacije dijela požarišta. Istovremeno vatrogasci nastavljaju sa sanacijom rubnih dijelova. Uz 247 vatrogasaca i 58 vozila, iz zraka djeluju 2 Airtractora i jedan Canadair. Dio požara se proširio na teško pristupačan teren na području Parka prirode Biokovo.

Vatrogasci također aktivno rade i na požaru u blizini Skradina – Ićevo. Zbog promjene smjera vjetra, došlo je do razbuktavanja na jednom dijelu i požar se širi sjeveroistočno. Na požaru djeluju 2 Canadaira, 106 vatrogasaca i 36 vozila.

– Na oba požara radi se o velikoj površini, pojačanom izdimljavanju uz stalnu opasnost od jačanja vjetra i aktivacije požarišta. Dio snaga je sa skradinskog požara preusmjeren na novi požar na području Danilo – Kraljice. Aktivno pratimo stanje na svim požarištima, te smo spremni na djelovanje u slučaju bilo kakvih promjena – rekao je pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Joško Grančić.

Aktualno
Hrvatska
Izbor urednika