Orepić pristupio HSS-u koji ne isključuje i samostalan izlazak na izbore

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je kako je HSS-u pristupio Vlaho Orepić, predsjednik Nove politike i bivši 'mostovac', te istaknuo kako u stranci ne isključuju i mogućnost samostalnog izlaska na parlamentarne izbore
fabcdf74290cbe5878c5b0b0abf9f935_9d0bf01e-7153-4c8d-bdcd-85a60ca078df-1600-c-90 HSS

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je kako je HSS-u pristupio Vlaho Orepić, predsjednik Nove politike i bivši ‘mostovac’, te istaknuo kako u stranci ne isključuju i mogućnost samostalnog izlaska na parlamentarne izbore.

HSS se ozbiljno priprema za izbore kad god oni bili, sprema se izaći u bilo kojoj varijanti, rekao je Beljak, potvrdivši kako razgovara sa SDP-om i ostalim kolegama iz opozicije oko zajedničkog nastupa na izborima, ali ne isključuje ni samostalan izlazak.

-Pregovori sa SDP-om nisu zapeli, ali nas iskustvo uči da se trebamo pripremati kao da će izbori biti sutra i da ćemo biti sami- odgovorio je na konferenciji za novinare.

Podsjetio je kako već dulje zagovara ujedinjenje opozicijskih stranaka koje imaju slične programe, ali, dodaje, nije na njemu.

-Spremni smo dogovoriti se, ne samo sa SDP-om, nego i ostalim opozicijskim strankama, ali to ne znači da će HSS čekati i bilo koga moliti- rekao je Beljak, ustrajavajući da HSS ne razgovara o mandatima, nego isključivo o programima.

Podsjeća i kako stranka više od dvije godine ima program Nova republika, koji je definirao što Hrvatskoj treba, a aktualnu krizu vidi kao priliku za njegovu realizaciju. Za Orepićev dolazak u HSS Beljak kaže da je veliko pojačanje te najavljuje proces spajanja dviju stranaka u HSS.

Hrvatska
Politika