GASTRO: Čokoladne zobene okruglice

2020-12-14-gastro-zob-pah-čok

Čokloada je uvijek gastro izazov, ne ona industrijska, već kao desert, u slasticama. No, zbog svoje ogromne kalorijske vrijednosti, bez obzira na vrstu, bila ona smeđa, crna ili bijela, pa i ona za kuhanje, uvijek sadrži (pre)više kalorija. Ipak, bez slatkog se ne može, pa smo ponudili recept koji čokoladu povezuje sa jednom zdravom namirnicom – zobenim pahuljicama. I što je najznačajnije, ne zahtjeva kuhanje, već samo oblikovanje i za par trenutaka ukusna (i zdrava) poslastica je na tanjuru.

 

Sastojci

1 šalica zobenih pahuljica
1 banana
1/2 šalice kokosova brašna
2 žličice šećera
2 žličice ulja
50 g čokolade za kuhanje
posipanje čokolada u prahu
mljeveni orasi
ukrasni šećer

 

Način priprave:

Staviti zobene pahuljice u blender i miksati dvadesetak sekundi. Dodati banane i miješati petnaestak sekundi. Dodati kokosovo brašno i ponovno miješati petnaestak sekundi. Gotovu smjesu prebaciti u zdjelu. Čokoladu rezati na tanke listiće debljine 3 – 4 mm tako da se lijepo raspada. Čokoladu umiješati u smjesu. Smjesu staviti u hladnjak na dvadesetak minuta da se ohladi i stvrdne. Oblikovati smjesu u male kuglice i, prema želji, uvaljati ih u kokosovo brašno ili čokoladu u prahu.

Gastro
Hrvatska