GDCK Vrbovec: Završio prvi ciklus radionica financijske pismenosti za umirovljenike

U Klubu za umirovljenike „Pozitiva“ vrbovečkog Crvenoga križa nema predaha
crveni križ1

U Klubu za umirovljenike „Pozitiva“ vrbovečkog Crvenoga križa nema predaha. Nakon ciklusa informatičkih, upravo je završio i prvi krug radionica financijske pismenosti, održanih u sklopu projekta „BuBa – budi uključen, budi aktivan“.

Radionice su krenule započele sredinom travnja, a okupile su zainteresirane umirovljenike s područja Vrbovca i okolnih općina, koji su mogli naučiti nešto više o novcu, platnim karticama, štedno-ulagačkim poslovima, kreditima, Internet-bankarstvu i online-kupovini, te financijskom planiranju.
Voditelj radionice, prof. Josip Kereta, izjavio je kako je izuzetno zadovoljan odazivom umirovljenika:

-Pokazali su velik interes, ali i znanje, a izuzetno mi je drago da su naročito zanimanje pokazali za temu digitalnog novca, odnosno kriptovaluta, kao i za savladavanje online-bankarstva i kupovine. Žele naučiti više i svojim su prisustvom dokazali da godine nisu prepreka učenju, baš naprotiv.

Njegove je riječi potvrdio i, primjerice, presečki umirovljenik Dragutin Schoplocher:

-Ovdje dolazim svake srijede ujutro, a svojima kod kuće govorim kako idem u „školu“, tako da su moja obitelj i prijatelji tu šalu prihvatili pa me znaju pitati „student, kako je na faksu“? Puno smo mogli naučiti na ovim radionicama i zaista bih preporučio svim umirovljenicima željnim znanja da se ohrabre i dođu ovdje, u našu Pozitivu, makar na druženje jednom tjedno. Pogotovo zbog korone, kad se svi slabo viđamo. Uvijek je dobro nešto novo čuti, uvijek nešto ostane u uhu, kako se kaže, a sigurno je da za nas umirovljenike puno znači kad naučimo više o tome kako raspolagati svojim novcem i kako se u vrijeme interneta i brojnih prevara zaštititi svoju imovinu ili ulaganja.

Idući će se krug radionica financijske pismenosti održati dogodine, ali zato uskoro počinje i novi ciklus informatičkih radionica. Nove grupe bit će formirane od polaznika iz prethodnog ciklusa koji će tako nadograditi stečeno znanje, dok će ostale grupe biti formirane od novih polaznika, koji će u pet termina radionica savladavati osnove informatike.

Iz GDCK-a Vrbovec pozivaju sve zainteresirane umirovljenike da se pridruže brojnim besplatnim radionicama projekta „BuBa“ u prostoru Kluba umirovljenika „Pozitiva“ u Vodovodnoj ulici u Vrbovcu, a svoj dolazak mogu najaviti osobno u prostorijama Crvenog križa ili telefonski te putem internetske stranice Društva.

Događanja
Grad
Hrvatska
Vrbovec
Zagrebačka županija