Projektiranje nogostupa u Luki i zamjena zemlje u kojoj se pogodovalo u fokusu pitanja vijećnika Mije Mijatovića

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca vijećnik Mijo Mijatović imao je dva pitanja za gradonačelnika Denisa Kralja
DSC_3577

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca vijećnik Mijo Mijatović imao je dva pitanja za gradonačelnika Denisa Kralja. Prvo se pitanje odnosilo na projektiranje nogostupa u naselju Luka u ulici prema Gaju, za koji su sredstva bila osigurana amandmanima u proračunu za 2021. godinu.

-U kojoj je fazi projektiranje nogostupa i kada se očekuje da će on biti isprojektiran- upitao je Mijatović koji se osvrnuo i na gradonačelnikovu zamjenu zemlje iznad FINE za zemlju u Konaku.

-Namjera je dobra, no tendencija je takva da je za tu zemlju kod FINE prvo bio raspisan natječaj na kojem je ponuđena viša cijena nego što je bila predviđena cijena zemljišta, pa je gradonačelnik poništio natječaj rekavši da on može dobiti puno više za tu zemlju. Pa je onda bez natječaja zamijenio zemlju, kako bi do te zemlje iznad FINE došao koliko sam čuo sponzor našeg gradonačelnika. Zanima me da li je svjestan da je ponuditelj niže cijene na prvom natječaju došao do tog zemljišta. Gradonačelniče, kako to vidite, da li je to sukob interesa- bilo je drugo pitanje vijećnika Mije Mijatovića.

Gradonačelnik Denis Kralj odgovorio mu je kako nogostup u Luki još nije naručen, kao ni nogostup u Gredi.

-Godina je tek počela. Imali smo jako puno posla oko otvaranja novog vrtića, kao i s nogostupom u Stjepana Radića i Celinama, te Čerkezovoj ulici, tako da jednostavno nismo stigli do tog stadija. Godina je pred nama i sve bu to došlo na red- kazao je Kralj, dok je po pitanju zamjene zemlje rekao kako su bile dvije ponude koje su odbačene.

-Nismo bili zadovoljni novcem koji je bio ponuđen, da bi kasnije zamjenom zemlje došli do još više cijene- rekao je Kralj.

Grad
Hrvatska
Izbor urednika
Politika
Vrbovec
Zagrebačka županija