Dvostruka kruna za PPD Zagreb

Rukometaši PPD Zagreba po 27. put osvojili su Kup Hrvatske
Zagreb: PPD Zagreb osvojio rukometnu Premijer ligu Marko Lukunic/PIXSELL

Rukometaši PPD Zagreba po 27. put su postali pobjednici hrvatskog Kupa nakon što su u finalnom dvoboju u Poreču pobijedili našički NEXE s 26-2.

Zagrebaše su do pobjede predvodili Luka Mrakovčić i Aleks Vlah s po sedam pogodaka te David Mandić sa šest. Vratar Todor Jandrić je obranio deset napada. Halil Jaganjac je s četiri pogotka bio najbolji strijelac Nexea, a po tri gola postigli su Ivan Vida i Mario Tomić. Vratar Moreno Car je imao 14 obrana.

U rezultatski izjednačenom prvom poluvremenu, hrvatski prvaci su prvu osjetniju prednost od tri pogotka stvorili u 25. minuti (14-11), ali se NEXE vratio s tri uzastopna pogotka. Luka Mrakovčić je iz sedmerca postigao pogodak za minimalnu prednost PPD Zagreba na poluvremenu (15-14).

Za konačan ishod utakmice odlučujućom se pokazala dionica između 43. i 53. minute, kad je PPD Zagreb ostavio Našičane bez pogotka i stvorio zalihu od pet pogodaka (23-18), koju je momčad Ivice Obrvana bez poteškoća zadržala do kraja dvoboja i tako još jednom osvojila dvostruku domaću krunu.

Grad Zagreb
Hrvatska
Izbor urednika
Sport