Blanka Vlašić izabrana u Komisiju sportaša EOO-a

Nakon izbornog procesa Blanka Vlašić je bila vrlo zadovoljna ishodom
blanka vlašić Petar Glebov/PIXSELL

Proslavljena hrvatska atletičarka Blanka Vlašić izabrana je u Komisiju sportaša Europskih olimpijskih odbora za iduće četverogodišnje razdoblje.

Epilog je to 6. Opće skupštine europskih sportaša, održane u subotu u dubrovačkom hotelu Dubrovnik Palace. Estonski atletičar Gerd Kanter, vlasnik olimpijskog zlata (2008) i bronce (2012) u bacanju diska, ostao je predsjednik Komisije u još jednom mandatu.

Skupštinu je, u ulozi domaćina, otvorio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša, a nazočne je u ime Ministarstva turizma i sporta RH pozdravio i posebni savjetnik za sport Josip Pavić.

Nakon izbornog procesa Blanka Vlašić je bila vrlo zadovoljna ishodom.

-Ovo je dobar početak i pravo mjesto ako želim biti dio pozitivnih promjena u sportu, što je meni želja otkad sam završila aktivnu sportsku akrijeru. Ovo je sjajan iskorak za nas, za hrvatski sport i za ženski sport uopće. Radi se o potpuno novom iskustvu u odnosu na natjecateljski dio karijere, neusporedivim sa skokom u vis. Ovo su neke drugačije vode i naučit ću plivati u tim vodama. Puno je opuštenije, što se tiče druženja, razmjene iskustava, jer svi smo bivši sportaši. Komisija je raznovrsna i nije ni važno da svi mislimo jednako, nego da svi želimo dobro za naš sport. Vidim da su svi ambiciozni i vjerujem da ćemo imati uspješan mandat- kazala je Vlašić.

Hrvatska
Izbor urednika
Sport