Izgradnja infrastrukture Poduzetničke zone Puhovec bio je jedan od strateških projekata Grada Dugog Sela

Vrijednost projekta bila je nešto veća od 10 milijuna kuna
DSC_9037

Projekt „Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Puhovec – Dugo Selo“ vrijedan je 10.046.275,75 kuna, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Europskog fona za regionalni razvoj s 5.522.798,76 kuna. Uz sredstva EU, Grad Dugo Selo potpisao je i ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU vrijedan 1.486.907,37 kuna, dok je Zagrebačka županija sudjelovala s dodatnih 200.000,00 kuna. Ostalih 2.836.569,62 kuna Grad Dugo Selo osigurao je iz vlastitih proračunskih sredstava.

-U našim nastojanjima da poduzetničke zone Grada Dugog Sela dovedemo u funkciju osnovno je izgraditi infrastrukturu. Time nastojimo omogućiti svojim poduzetnicima usmjerenost ka razvijanju njihovih projekta, ulaganja u proizvodne procese, te zapošljavanje novih ljudi- rekao je Panian.

-Ovim projektom, uz to što je izgrađena sama cesta, napravljena je potpuna komunalna infrastruktura, autobusne stanice, te pješačke i biciklističke staze. Ono što je najbitnije za Dugo Selo je da ta prometnica povezuje dva mjesta Grada. Na taj ćemo način oživjeti i južni dio Grada, ne samo poduzetnički nego i stambeno- kazao je Panian.

Razvojni projekt poduzetničke zone Puhovec usmjeren je na širenje sustava potpore malim i srednjim poduzećima u Gradu Dugom Selu uspostavljanjem funkcionalne i operativne poduzetničke zone, potpuno opremljene suvremenom osnovnom i dodatnom zajedničkom infrastrukturom, što će pomoći povećanju konkurentnosti postojećih mikro, malih i srednjih poduzeća, povećanju broja novoosnovanih poduzeća, te novim ulaganjima i povećanju zaposlenosti.

Cijela je poduzetnička zona površine je 86,13 ha, te je smještena uz željeznički kolodvor u Dugom Selu, u neposrednoj blizini križanja dvaju međunarodnih željezničkih pravaca: Ljubljana-Zagreb-Vinkovci-Beograd i Ljubljana-Zagreb-Koprivnica-Budimpešta. Od ulaza na autocestu Zagreb-Lipovac-Beograd udaljena je dva kilometra, a od Zagreba 20 kilometara.

-Koliko Grad Dugo Selo ulaže u gospodarstvo, govori i činjenica da smo prije par dana dobili priznanje da smo u pet gradova srednje veličine s najboljim gospodarskim okruženjem u Republici Hrvatskoj- istaknuo je Dragičević, te dodao kako Grad Dugo Selo, sufinancira komunalne naknade i to u iznosu od 100 posto za prvu godinu rada, 50 posto za drugu i 25 posto za treću godinu rada.

Zapadno od poduzetničke zone Puhovec gradi se i poduzetničke zone Črnovčak, gdje Grad krenuo u prodaju zemljišta i izgradnju infrastrukture.

 

Dugo Selo
Gospodarstvo
Grad
Hrvatska
Izbor urednika
Zagrebačka županija