Vrbovec počeo graditi kuću za stradalu obitelj u Sisku

Upravo je počela betonaža temelja i donje ploče
SISAK

U Galdovu kraj Siska krenula je gradnja obiteljske kuće za višečlanu obitelj Maria Brlića, čija je kuća teško stradala u lanjskom potresu. Time se i realizira široka humanitarna akcija, koju je tada odmah i pokrenuo Grad Vrbovec. Upravo je počela betonaža temelja i donje ploče. Nova će kuća biti velika stotinjak kvadrata, a cijeni se da će ukupna cijena iznositi oko milijun kuna.

Podsjetimo, građani Vrbovca još su lani počeli na poseban račun uplaćivati svoje donatorske priloge, a akciji su se priključile još i općine Dubrava, Gradec i Farkaševac, pa se tako sakupljeno trenutno oko 400.000 kuna. Široko vrbovečko srce ogleda se i u tome, što su ovu akciju zdušno prihvatili i podržali i deseci obrtnika i poduzetnika vrbovečkog kraja, koji će u njoj sudjelovati potrebnim materijalom ili izvođenjem obrtničkih poslova. Inače, nositelj radova je vrbovečki Komunalac.

Kako saznajemo, do konca godine kuća bi trebala biti podignuta po krov, a dogodine i njeno kompletno uređenje. Nakon toga, mlada će obitelj Brlić sa svoje četvero djece moći useliti pod novi i siguran krov.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Vrbovec
Zagrebačka županija