FOTO: DVD Vrbovec u lipnju slavi 140. rođendan

Pri kraju su izvještajne skupštine u vrbovečkom vatrogastvu, a u subotu su navečer održali i članovi najstarijeg ovdašnjeg društva - DVD-a Vrbovec, koje će u lipnju proslaviti 140 godina neprekidnog rada
dvd (Custom)

Izvješće o prošlogodišnjem radu podnio je predsjednik Marijan Krznar, istakavši kako u „korona-godini“ izostale neke od uobičajenih aktivnosti, ali to ne znači da društvo nije radilo. Dapače, čuo se, godina je počela velikim angažmanom upravo vrbovečkih vatrogasaca na sanaciji posljedica od potresa na Banovini i to već u siječnju, gdje su imali 12 dislokacija s 19 vatrogasaca. K tome, svoje su dnevnice (o čemo smo nedavno i pisali) donirali u fond grada Vrbovca za gradnju kuće jedne stradale obitelji u Sisku.

Vrbovčani su, nadalje, sudjelovali i na osiguranju velikih sportskih događanja, na vježbama, obilježavanju nekih vjerskih i povijesnih datuma, a provodili i program školovanja. Tako je šestero novih članova završilo školu za vatrogasca i vozača vatrogasnih vozila. Kruna lanjskih aktivnosti je svakako je nabava novog navalnog vozila Volvo, koje se čekalo nekoliko godina iz nacionalnog programa opremanja vatrogasnih društava.

Zapovjednik Marko Povrlišek podnio je izvještaj o operativnim aktivnostima iz kojega se čulo kako su Vrbovčani lani imalo 46 intervencija (17 požara, 15 tehničkih intervencija i 12 dislokacija na Banovini) u kojima je sudjelovalo ukupno 36 vatrogasaca.

Ovom su prigodom brojni članovi društva primili spomenice, priznanja i nagrade Županijske i Gradske zajednice, a Društvo je posebnim zahvalnicama nagradilo sedmoricu svojih „veterana“: Stjepana Srabinca, Ivana Mišaina, Slavoljuba Frljužca, Stjepana Banovca, Vladimira Bermanca, Ivana Kralja i, najstarijeg među njima, Zvonimira Vereša.

Skupštinu je pozdravili gradonačelnik Denis Kralj, zahvalivši im što su svoje dnevnice donirali u fond za izgradnju kuće stradalima u Sisku, ali i na svemu što čine za dobrobit zajednice.

U ime Gradske i Županijske vatrogasne zajednice pozdravio ih je i čestitao na svemu i predsjednik Slavko Povrlišek, te izrazio zadovoljstvo velikim pomacima u radu najstarijeg vrbovečkog društva posljednjih godina.

Predsjednik Marija Krznar na kraju je ukratko podsjetio na povijest DVD-a Vrbovec, koje je osnovano 2. srpnja 1882. godine. Proslava 140. obljetnice će se održati 11. lipnja, a novoprimljenim članovima je poručio:

-Budite ponosni što ste članovi ovog Društva, a i Društvo mora biti ponosno na vas!

Događanja
Grad
Hrvatska
Vrbovec
Zagrebačka županija