PLINOOPSKRBA: Vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj: Ne širiti paniku!

Situacija je složena, ponavlja gradonačelnik Kralj
kom

Nakon što je potkraj kolovoza vrbovečka tvrtka Plin Vrbovec d.o.o. obavijestila javnost kako uskoro prestaje prodavati plin za kućanstva, te potrošače upućuje na Gradsku plinaru Zagreb kao budućeg dobavljača, o tome su i svoje kupce jučer i pismeno obavijestili.

Sudeći po reakcijama Vrbovčana, mnogi nisu uspjeli e-mailom dobiti Gradsku plinaru. I, krenula je lavina komentara, što je izazvalo i javljanje vrbovečkog gradonačelnika Denisa Kralja:

-Situacija je složena i nimalo ugodna, ali molim ne širiti paniku! Danas smo zvali HERU, gdje su nam pojasnili da Gradska plinara Zagreb, kao koncesionar na vrbovečkom podruju, MORA primiti sva zainteresirana kućanstva. Oni to nerado čine i zato su valjda blokirali mail, jer trenutno mailovi ne prolaze. Tu će biti još natezanja, ali molim ne pisati da će građani, koji prelaze na Gradsku plinaru, plaćati više. Radi se o javnoj usluzi i tu ne smije biti razlike u cijeni.

Ponavljam, situacija je složena. Cijelo ljeto smo čekali da država intervenirali, tako su nam najavljivali da hoće, i odredi neke subvencije za plin. Nisu to napravili, već su s neki bavili pljačkom plina. Sad očekujemo da država napokon nastupi i uredi ovaj kaos- poručuje Kralj.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Vrbovec
Zagrebačka županija