Nabava nove opreme

97,5 milijuna eura za nabavu nove opreme koja će pomoći u dijagnostici i liječenju onkoloških bolesti

Najavio ministar Beroš
vili beroš Igor Šoban/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da se problem lista čekanja rješava iz dana u dan istaknuvši da se u okviru NPOO-a nabavlja iznimno važna dijagnostička i terapijska oprema

-Iz dana u dan rješavamo liste čekanja. Svjedočite i sami da smo se suočili s pandemijom koja nam je bitno poremetila ritam rada, međutim, usprkos povećanog broja pretraga koji imamo nakon pandemije, dobro se nosimo s time i nabavljamo iznimno važnu dijagnostičku i terapijsku opremu u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti koja će nam pomoći u borbi protiv toga, rekao je Beroš.

U izjavi novinarima na obilježavanju Dana narcisa, podsjetio je da je iz NPOO-a predviđeno oko 97,5 milijuna eura za nabavu nove opreme koja će pomoći u dijagnostici i liječenju onkoloških bolesti te smanjenju lista čekanja.

Na pitanje hoće li premijer pozvati na sastanak liječnike koji su prije tjedan dana prosvjedovali za spas hrvatskoga zdravstva ocijenivši da je ono pred raspadom, Beroš je odgovorio da će razgovarati sa svim relevantnima za razgovore i unaprjeđenje zdravstvenog sustava.

-Mislim da premijer u ovom trenutku ne, ali ja sam dobio taj zadatak i ja ću razgovarati sa svima koji imaju nešto reći, ali utemeljeno bez fige u džepu, istaknuo je.

Dodao je da se puno toga radi, ali da je potpuno jasno da se ti iskoraci ne mogu realizirati u nekoliko tjedana ili mjeseci. “Svjestan sam situacije u hrvatskom zdravstvenom sustavu, svjestan sam potrebnih promjena, ono što ova reforma nudi su upravo te promjene. Prema tome, pozivam sve konstruktivne elemente da se pridruže nama u izliječenju hrvatskog zdravstvenog sustava”, poručio je Beroš.

Aktualno
Hrvatska
Izbor urednika