Zvonko Kunić: Imam dojam da je amandman za besplatne udžbenike bio pogođen

kozi

Ove školske godine zahvaljujući amandmanu skupštinske većine HDZ-HSLS-HSU-HNS te BM 365 Stranke rada i solidarnosti za nabavku udžbenika od strane Zagrebačke županije bilo je osigurano 12 milijuna kuna. Zvonka Kunića koji je u prosincu prošle godine Skupštini i iznio taj amandman zanimalo je kako župan ocjenjuje realizaciju toga projekta.

-Imam dojam bez obzira na to što je taj amandman prošao s 26 glasova za, bio pogođen. Interesira me u kojoj su se mjeri uključili gradovi i općine s područja Zagrebačke županije uključili u realizaciju- upitao je vijećnik Zvonko Kunić.

Župan Stjepan Kožić odgovorio je kako je subvencioniranje udžbenika na terenu izuzetno dobro prihvaćeno.

-Samim time i amandman je pogođen. Ono što je barem meni bilo sporno je to da smo sve to mogli ugraditi u pripremu proračuna. Nabavka je provedena tako da su proceduru nabavke udžbenika provele škole kojima smo mi osnivači, odnosno veliki gradovi za svoje škole. Kroz 12 milijuna kuna osigurali smo da su sva djeca dobila osnovni komplet udžbenika, a određeni gradovi i općine dodatno su kupili radne bilježnice i ostalo potrebno. S obzirom na sve, roditelji su bili zadovoljni, a takve su bile i reakcije s terena- rekao je župan Kožić poručivši kako o ovakvom projektu treba razmišljati i u budućem vremenu.

Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija