ZVONIMIR TROSKOT, kandidat za gradonačelnika Zagreba: Stenjevec mora dobiti novu zgradu Doma zdravlja u Španskom

Najavio je razvoj suvremenog zdravstvenog centra koji će odgovoriti na potrebe rastućeg stanovništva

Tomislav Miletić/PIXSEL

Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Zvonimir Troskot posjetio je gradsku četvrt Stenjevec te najavio razvoj suvremenog zdravstvenog centra u Španskom koji će odgovoriti na potrebe rastućeg stanovništva.

Na Svjetski dan zdravlja, Troskot je upozorio na rast broja stanovnika Stenjevca na više od 60 tisuća, po čemu ta četvrt spada u rang Slavonskog Broda, Karlovca ili Pule, gradova koji imaju svoje opće bolnice i domove zdravlja koji u potpunosti obuhvaćaju sve djelatnosti na razini primarne zdravstvene zaštite.

Unatoč tome, kako je rekao, Stenjevec umjesto suvremenog zdravstvenog centra ima jedno sklepano zdanje koje ne zadovoljava potrebe lokalnog stanovništva čiji je broj višestruko porastao zadnja tri desetljeća. Domu zdravlja Špansko nedostaje laboratorijska i radiološka dijagnostika, što, istaknuo je, bitno umanjuje kvalitetu pružene zdravstvene skrbi.

Najavio je da će, ukoliko bude izabran, do kraja mandata napraviti suvremeni zdravstveni centar u Španskom koji će imati novu zgradu, osnažene timove primarne zdravstvene zaštite upotpunjene radom specijalističko konzilijarnih djelatnosti (kardiolozi, dermatolozi, logopedi i gastroenterolozi) i s novim laboratorijima koji će pospješiti sve zdravstvene usluge.

– Stenjevec mora dobiti novu zgradu Doma zdravlja u Španskom. Napravili bismo i medicinsko-biokemijski laboratorij i radiološku dijagnostiku (RTG, CT dijagnostika, mamografija…). To je imperativ je bez kojeg je nemoguće na ozbiljan i odgovoran način skrbiti o zdravlju stanovnika četvrti Stenjevec, naglasio je Troskot.