ŽUPANIJA BRINE ZA VATROGASTVO – Za rad Vatrogasne zajednice osigurano 4 milijuna kuna

U narednoj godini članovi Vatrogasne zajednice namjeravaju nastaviti osmišljavati projekte za poboljšanje sustava vatrogastva i sigurnosti građana, ali i privlačiti mlade snage u vatrogasna društva
img_5606__648x432_q85_subsampling-2

U prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornja Drenova održana je redovita Izvještajna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

-Zadovoljni smo realiziranim programom, uspjesima i rezultatima. Sve članice naše Zajednice, kao i DVD-i koji rade samostalno maksimalno su dali svoje mogućnosti i opravdali sredstva koja dobivaju. Sve naše aktivnosti bile su usklađene sa Županijom, koja maksimalno podržava sve programe vatrogasnoga sustava- staknuo je na sjednici predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček.

Protekle su godine, vatrogasci imali 1.966 intervencija na području županije, ali i izvan nje, dobili su nova vozila i opremu, educirali se, radili na implementaciji upravljanja vatrogasnim intervencijama – UVI, organizirali brojne aktivnosti u lokalnim zajednicama i slično. Također, županija raspolaže s 18.000 vatrogasaca, od čega je 6.000 operativnih, a na najviše intervencija izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Ivanić-Grada i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveta Nedelja. U narednoj godini članovi Vatrogasne zajednice namjeravaju nastaviti osmišljavati projekte za poboljšanje sustava vatrogastva i sigurnosti građana, ali i privlačiti mlade snage u vatrogasna društva.

Sjednici je nazočio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji je tom prilikom napomenuo.

– Da bi ukupni pogon funkcionirao potrebna su i financijska sredstva. Županija u tome značajno pomaže. Ove godine u proračunu smo za Vatrogasnu zajednicu osigurali oko 4 milijuna kuna i još dodatnih milijun kuna kroz druge proračunske stavke. To govori koliko računamo na vatrogasce- zaključio je župan.

 

Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija