ZLATKO DALIĆ NAKON PLASMANA NA SVJETSKO PRVENSTVO: Sreća prati hrabre, ostvarili smo cilj

Dalić je postao prvi izbornik koji će voditi reprezentaciju na tri velika turnira nakon SP-a u Rusiji i ovogodišnjeg EP-a

Goran Stanzl/PIXSELL

Ostvarili smo cilj, a sada imamo godinu dana mira kako bi se pripremili za Katar, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon što su Vatreni pobjedom protiv Rusije izborili plasman na SP 2022.

-Želim čestitati dečkima na sjajnoj utakmici i svima koji su sudjelovali u kvalifikacijama. Zahvala i stožeru, HNS-u, naravno i navijačima. Ostvarili smo cilj, sada imamo godinu dana mira kako bi se pripremili za Katar. Ovo su najbolje kvalifikacije u povijesti, uz one za Euro 2020. i one Slavena Bilića 2008. po učinku- istaknuo je Dalić i dodao kako je ključno bilo što njegova momčad nije gubila glavu.

-Dominirali smo, napravili niz prilika, ali nismo uspjeli dati gol na vrijeme. No, nismo upali u nervozu. Rusi su pokušali s agresivnijom igrom, ali mi smo lako izlazili s tim. Bilo je pitanje kada ćemo zabiti gol. Nismo odustali niti jedne sekunde. Imali smo sreće, Rusi nisu, no u prijašnjim utakmicama su oni imali više sreće.

Istaknuo je kako je bila teška utakmica, ali i dodao kako “sreća prati hrabre”.

-Bila je teška utakmica, bilo je teško gledati. Pokušavali smo, a kada se teren natopio bilo je sve teže. No sve nam se vratili, ali to smo i zaslužili. Sreća prati hrabre. Za mene je ovo bila najvažnija utakmica, ali svaka koja dolazi je najvažnija. Moja vjera u igrače je ogromna, Ovako je moralo završiti.

Izbornik je nakon trijumfa i plasmana na SP zaplakao.

-Pao mi je kamen sa srca, bilo je teško, stresno. Ovo su velike pobjede, pobjedu poklanjam iskrenim i vjernim hrvatskim navijačima. Kao i Vukovaru i Škabrnji. Mi smo svoj posao obavili za sebe i za svoju domovinu.

Dalić je postao prvi izbornik koji će voditi reprezentaciju na tri velika turnira nakon SP-a u Rusiji i ovogodišnjeg EP-a.

-Ponosan sam, to je čast. Ovo što sam danas doživio to nema cijenu. Nisam očekivao da ću biti izbornik pet godina. Ovo je najljepši posao koji ću raditi u životu- priznao je dodavši:
-Međutim, nakon prvog poraza će biti on ništa ne zna.