Zgrada Hrvatskog doma i kino dvorana u potpunosti preuređene

KINO-2

Nakon gotovo godine dana čekanja, Samoborci će od 20. listopada ponovno uživati u kulturnim programima u kino dvorani zgrade Hrvatskog doma.

-Ova zgrada ima bogatu povijest, stoga je velika želja Samoboraca bila da ovo postane reprezentativan prostor, kakav zaslužuje grad tako bogate kulture. I sam sam emotivno vezan za ovu dvoranu stoga sam ponosan i sretan što smo uspjeli ispuniti obećanje dano Samoborcima. Od samog početka političkog djelovanja borili smo se s raznim idejama koje bi u potpunosti promijenile ovaj prostor, a time i vizuru grada, što nam nikada nije bila prihvatljiva opcija. Mislim da smo ispravno odlučili- zaključio je prilikom obilaska gradonačelnik Krešo Beljak.

Radovi na rekonstrukciji objekta započeli su u studenom prošle godine, a završeni su krajem prošlog mjeseca. Trenutno se radi na ugradnji najmodernije opreme koja uključuje 28 različitih reflektora za scensku rasvjetu s posebnim sustavom upravljanja, srebrno filmsko platno i Dolbysorround zvučni sustav te vrhunski audio sustav najnovije generacije. U dvorani su danas 253 sjedala, od čega 232 fiksna i 21 pomoćno.

Vrijednost rekonstrukcije je više od 6 milijuna kuna s PDV-om, dok će se u scensku tehniku uložiti dodatnih 900 tisuća kuna. Izvedeni su i radovi na energetskoj obnovi zgrade vrijedni više od 600 tisuća kuna s PDV-om, a obnovu je s 250 tisuća kuna podržala i Zagrebačka županija.

U subotu, 20. listopada kino dvoranu će posjetiti gradski vijećnici i brojni gosti svečane sjednice Gradskog vijeća, a već istoga dana kreće bogati program događanja povodom otvorenja.

-U subotu, 20 listopada građane očekuju besplatne projekcije filmova Vili Kočnica i Venom, kako bi već prvoga dana iskušali užitak gledanja filma u novim stolcima, uz najsuvremeniju opremu. Iz bogatog programa izdvajamo kazališne predstave Međuigre 0-24 Zijaha Sokolovića i mjuzikl Chicago u premijernoj izvedbi PAX-ića. Pozivamo vas i na koncert URBAN&4 u subotu, 27. listopada te na brojne druge programe- pozvala je ravnateljica Jelena Vojvoda.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Samobor
Zagrebačka županija