Odluka ih je iznenadila

ZET 31. ožujka prestaje voziti u Luki

Dolazi Meštrović prijevoz
Zagrebački ZET traži 50 vozača tramvaja Sanjin Strukić/PIXSELL

Vijećnici Općine Luka jednoglasno su usvojili polugodišnje izvješće o radu načelnike Općine Luka, stanje i plan razvoja sustava civilne zaštite te konačni obračun Općine Luka za prošlu godinu.

-Ovo je bila daleko najbolja godina za našu Općinu, a o tome govori podatak da je 2023. godine ostvaren prihod 2,5 puta veći nego godinu ranije. Bilo je dosta sredstava za projekte, ali rasli su i naši osnovni prihodi od poreza- rekao je načelnik Darko Kralj.

Da ne bi sve bilo jednostavno pobrinuo se ZET koji je najavio prestanak vožnje u Luku nakon 1. travnja. Prvo su u prosincu poslali prijedlog ugovora po kojem je za sufinanciranje trebalo uplatiti nešto više od 100.000 eura i Općina Luka ga je potpisala. Nakon toga nisu se javili na natječaj Zagrebačke županije pa će od početka travnja od Luke do Zaprešića voziti Meštrović prijevoz. Od ostalih informacija načelnik Kralj je najavio početak digitalne katastarske izmjere općine Luka, nastavak radova na izmjenama i dopunama Prostornog plana općine Luka te mogućnost da se kroz EU fondove osiguraju sredstva za dovršetak vatrogasnog doma.

-Na žalost iz DVD-a nemamo pozitivne odgovore jer je uvjet za dobivanje sredstava vlasništvo Općine Luka nad vatrogasnim domom. Ne znam zašto vatrogasci misle da bi im Općina ili netko drugi htio uzeti dom- rekao je Kralj.

Na kraju je dodao kako će na mrtvačnici u Žeincima biti potrebni opsežni radovi jer je cijeli objekt na trusnom području i dolazi do propadanja terena i pucanja zidova i cijevi. Moguće su dvije opcije – ili gradnja nove mrtvačnice na novom mjestu, ili sveobuhvatna sanacija postojećeg objekta što bi moglo biti daleko skuplje.

Izbor urednika
Luka
Ostalo