Zelinski proračun veći od 85 milijuna kuna, prihvaćeni HDZ-ovi amandmani od 2,5 milijuna kuna

Amandmanima, koje je prihvatio i gradonačelnik Košćec HDZ se izborio za povećanje naknade za novorođenčad, sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca i studenata te rekonstrukciju Gajeve, Vatrogasne, Krklecove i Domjanićeve ulice
Ilustracija za BDP i kune Igor Kralj/PIXSELL

Zelinski vijećnici na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća usvojili su proračun za 2021. godinu. Isti je težak 85.227.700,00 kuna. Na predloženi proračun, predsjednik HDZ-a Vlado Žigrović, podnio je u ime kluba vijećnika HDZ-HSU tri amandmana vrijedna 2.550 000,00 kuna.

Prvim amandmanom za sto posto je povećana naknada za novorođenčad te je umjesto 300 tisuća, na istoj stavci predviđeno 600 tisuća kuna. Također, za 53 posto je povećana stavka sufinanciranja srednjoškolskog i studentskog prijevoza te je za tu namjenu osigurano milijun kuna, umjesto dosadašnjih 650 tisuća, dok je trećim amandmanom osigurano 1,9 milijuna kuna za projekt rekonstrukcije Gajeve, Vatrogasne, Krklecove i Domjanićeve ulice. Tim su iznosom osigurana sredstva za izradu projektne dokumentacije i početak prve faze radova.

Predložene amandmane prihvatio je i gradonačelnik Hrvoje Košćec te 13 od 15 vijećnika.

-Žao nam je jedino što nazočni vijećnici stranke Bandić Milan 365-Stranka rada i solidarnosti, nisu prepoznali vrijednost, osobito socijalnu osjetljivost i dobronamjernost predloženih amandmana, pa su prilikom njihovog izglasavanja ostali suzdržani- priopćili su iz HDZ-a Sveti Ivan Zelina.

Grad
Hrvatska
Politika
Sveti Ivan Zelina
Zagrebačka županija