Zelenjak krajem ljeta postaje bogatiji za Stazu kroz krošnje

Staza duga 125 metara realizira se u sklopu projekta "Zagorje ABECEDA prirode" s ciljem proširenja sadržaja na odredištima prirodne baštine te povećanja atraktivnosti lokacija i kvalitete edukativnih programa

Kod spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku u kolovozu će biti završena Staza kroz krošnje vrijedna 1,65 milijuna kuna, najavljeno je na konferenciji za novinare u Krapini. Staza duga 125 metara realizira se u sklopu projekta “Zagorje ABECEDA prirode” s ciljem proširenja sadržaja na odredištima prirodne baštine te povećanja atraktivnosti lokacija i kvalitete edukativnih programa.

– Staza će posjetiteljima pružiti mogućnost uživanja u vizuri stabala iz pozicije koju ne možemo vidjeti s poučnih staza na tlu. Uz stazu je i promatračnica kao samostalni objekt, a bit će u obliku gnijezda i sakrit će posjetitelje kako bi ptice mogle priči bliže, objasnila je ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovim prirode Krapinsko-zagorske županije Dijana Hršak.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar u izgradnji staze vidi mnogo više od same infrastrukture i atraktivnosti lokacije:

– Osim poboljšanja infrastrukture i davanja atraktivnosti samom lokalitetu, ovo će povećati gospodarsku aktivnost u okolici i potaknuti lokalnu zajednicu da aktivnije sudjeluje u uvođenju zaštićenih krajolika u turističku ponudu. To je, uz zdravstveni turizam, najbrže rastuća grana turizma u svijetu, rekao je Kolar, koji, također očekuje da Zelenjak uskoro postane i odredište školskih izleta.