Zeleni ponedjeljak na 7. VegeSajmu

Jeste li znali da, kada se odreknemo samo jednog mesnog hamburgera, uštedimo istu količinu vode kao što bismo uštedjeli da se prestanemo tuširati u razdoblju od tri i pol tjedna? Ako ovo nije dovoljno šokantna informacija, evo još jedne: kada bi svi stanovnici svijeta smanjili konzumaciju mesnih proizvoda za samo 15 posto, imali bi isti utjecaj na smanjenje emisije stakleničkih plinova kao da s cesta nestane 240 milijuna automobila!

Imamo dobru vijest: ne morate se niti prestati tuširati, a niti odreći burgera. Ako želite pridonijeti očuvanju okoliša i vlastita zdravlja, jednostavno, uživajte u ukusnim veganskim burgerima. Prijatelji životinja izazivaju sve građane da u ponedjeljak 21. svibnja 2018., od 8 do 19 sati, posjete 7. po redu VegeSajam koji će se održati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Na VegeSajmu, koji najavljuje dvodnevni ZeGeVege festival predviđen za rujan, mogu kušati razna veganska jela koja će biti u ponudi te razmisliti o prelasku na veganstvo ili barem o smanjenju konzumacije mesa, mlijeka i jaja.

 -Nije slučajnost što se 7. VegeSajam održava baš u ponedjeljak. Htjeli smo podsjetiti sve građane na svjetski priznati projekt ‘Zeleni ponedjeljak’ te ih pozvati da odlukom da barem jedan dan u tjednu izostave meso, mlijeko i jaja sa svojih tanjura krenu činiti puno toga za sebe, svoju okolinu i životinje. Svi zainteresirani na VegeSajmu mogu dobiti brošuru ‘Hrana i ekologija’ koja šokantnim činjenicama dokazuje zašto je veganska prehrana najzdravija i najzelenija. Mogu se i pretplatiti na mjesečno glasilo ‘Zelenog ponedjeljka’ i redovito dobivati korisne informacije i recepte te otići kući siti i s raznim veganskim proizvodima- izjavila je Tijana Popivoda iz Udruge. 

Zanimljiva ponuda VegeSajma i primamljivi mirisi koji će se širiti središtem Zagreba potaknut će sve da razmisle o mnogim prednostima veganskih proizvoda i obiđu štandove koji nude burger, kebab, falafel, kolače, sirove i pečene slastice, osvježavajuće sokove i ostale tople ili hladne delicije za smazati na licu mjesta, kao i proizvode za ponijeti kući i napuniti smočnicu i hladnjak: superhranu, vegansko mlijeko za kavu ili mlijeko u prahu od kokosa, umake i začine, smjese za gotova jela, čak nekoliko vrsta biljnih sireva, kobasice, ćevapčiće, brojne ostale proizvode od sejtana, tofua… Najzeleniji ponedjeljak onaj je ponedjeljak kada je VegeSajam!

Više o ponudi VegeSajma pratite na web-stranici www.prijatelji-zivotinja.hr i eventu na  Facebooku: goo.gl/rfZJQw.