Zelena čistka na području Kraljevog Vrha. Prikupljeno 1,22 tone smeća

Kako bi potaknuli interes mještana za očuvanjem prirode, potoka i šuma, Eko udruga Jelenje vode 6. rujna je započela s provedbom projekta „Čišćenje i uređenje potoka i graba uz cestu“ koji je sufinanciran od strane Općine Jakovlje
ČiU potoka2

Kako bi potaknuli interes mještana za očuvanjem prirode, potoka i šuma, Eko udruga Jelenje vode 6. rujna je započela s provedbom projekta „Čišćenje i uređenje potoka i graba uz cestu“ koji je sufinanciran od strane Općine Jakovlje. Prvi dio projekta se odvijao cijelim dijelom Turističke ulice u Kraljevom Vrhu, te dijelom Ulice sv. Doroteje.

Iako je vidljivo da se puno manje smeća baca u odnosu na prošlu godEko udruga Jeinu, svejedno je prikupljeno 1,22 tone otpadnog smeća bačenog pored prometnice i u šumu. Eko udruga nastavlja dalje s provedbom drugog dijela ovog projekta u drugoj polovici listopada.

-Nadamo se kako ćemo ovim akcijama probuditi svijest mještana Općine Jakovlje da sačuvamo prirodna bogatstva koja imamo, šume i potoke, te da se više neće bacati otpadno smeće u iste- poručuju iz Eko udruge čijoj inicijativi se priključila i načelnica Općine Jakovlje Sanja Borovec.

Događanja
Hrvatska
Jakovlje
Općina
Zagrebačka županija