Zbog korupcije uhićeni šibenska sutkinja i odvjetnik te zagrebački poduzetnik

USKOK i policija su, ne navodeći identitete, potvrdili da su u tijeku uhićenja i provođenja hitnih dokaznih radnji
Zagreb: Osumnji?eni za prodavanje informacija privedeni u zgradu USKOK-aTomislav Miletic/PIXSELL

Šibenska sutkinja Maja Šupe, poduzetnik Blažo Petrović kojemu je za mito trebala donijeti oslobađajuću presudu te odvjetnik Branimir Zmijanović uhićeni su, prema neslužbenim informacijama, u utorak poslijepodne u akciji istražitelja za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

USKOK i policija su, ne navodeći identitete, potvrdili da su u tijeku uhićenja i provođenja hitnih dokaznih radnji.

-Navedene radnje provode se na području Grada Zagreba, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije prema više hrvatskih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinili koruptivna kaznena djela. U ovom trenutku može se potvrditi da se, među ostalima, postupa i prema sutkinji Općinskog suda u Šibeniku- navode u priopćenju.

USKOK je izvijestio da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, dok u policiji kažu da će uhićeni nakon kaznene prija biti predani pritvorskom nadzorniku u Splitu.

Prema prvim neslužbenim informacijama sutkinja je uhićena zbog sumnje da je od poduzetnika Petrovića, koji je u javnosti poznat još od suđenja tzv. zagrebačkoj zločinačkoj organizaciji prije dvadesetak godina, primila 15 tisuća eura kako bi presudila u njegovu korist.

Sutkinja Šupe zamjenica je predsjednika kaznenog odjela Općinskog suda u Šibeniku, a među ostalim, zapamćena je po oslobađajućoj presudi Tomislavu Horvatinčiću zbog sinkope nakon izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par.

Temeljem naloga suca istrage splitskog Županijskog suda u tijeku su pretrage domova i ureda, a uhićene potom očekuje ispitivanje u splitskom USKOK-u. Zatraži li tužiteljstvo za njih istražni zatvor o tome će odlučivati sudac istrage Županijskog suda u Splitu.

Crna kronika
Hrvatska
Izbor urednika