Zavod “Andrija Štampar” uveo “drive in” dijagnostiku koronavirusa

Nastavni zavod za javno zdravstvo "dr. Andrija Štampar" od danas je kao prvi u Hrvatskoj uveo "drive in" dijagnostiku koronavirusa kako bi se ubrzalo dijagnosticiranje i povećao broj testiranih osoba
PXL_270416_12917087 Luka Stanzl/PIXSELL

Nastavni zavod za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar” od danas je kao prvi u Hrvatskoj uveo “drive in” dijagnostiku koronavirusa kako bi se ubrzalo dijagnosticiranje i povećao broj testiranih osoba.

– Povećani broj testiranja najbolja je mjera rane dijagnostike i prevencije zaraze koronavirusom, stoga će i nova metoda testiranja na Zavodu uvelike pridonijeti bržem otkrivanju zaraženih osoba, ističu iz Zavoda. 

Osobe pri ovom testiranju ne izlaze iz automobila što povećava razinu sigurnosti osobe koja se testira i zdravstvenog djelatnika. Iz Zavoda napominju da će se naručivanje za testiranje i nadalje provoditi putem odabranog liječnika obiteljske medicine.

Ovo je tek jedna od mjera koju su NZZJZ i Grad Zagreb poduzeli kako bi dodatno zaštitili građane, ističu, i dio je brojnih aktivnosti koje provode već niz godina kako bi poboljšali kvalitetu života te očuvali i unaprijedili zdravlje građana.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo