Zaprimaju se uzorci za 54. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske

Ovogodišnja Izložba vina kontinentalne Hrvatske održat će se 10. lipnja u Svetom Ivanu Zelini
vino

Ovogodišnja 54. Izložba vina kontinentalne Hrvatske održat će se 10. lipnja u Svetom Ivanu Zelini te se pozivaju svi vinari iz Zagrebačke županije da dostave svoje uzorke na ocjenjivanje. Zaprimanje uzoraka počinje danas (6. svibnja) i traje do 10. svibnja u razdoblju od 9 do 15 sati u Gradskoj vijećnici Grada Svetog Ivana Zeline.

Izlagač je obvezan dostaviti četiri boce vina za svaki prijavljeni uzorak u 1/1 ili 0,75 ambalaži, a predikatna i desertna vina u originalnoj ambalaži od 0,2 do 0,75 litara. Boce opremljene etiketom ulaze u natjecanje za najljepši vizualni identitet boce.

Uzorke će ocjenjivati osamnaesteročlani stručni žiri pod vodstvom Ane Jeromel, a ocijenjenim uzorcima namijenjene su zlatne, srebrne i brončane medalje te priznanja. Također, ovo je prvi puta da će se dodjeljivati nagrade za najbolje ocijenjeno ekološko vino.

Uz to, odličje šampiona Zagrebačke županije dodijelit će se za vina u pojedinim skupinama koja moraju biti ocijenjena u konkurenciji najmanje pet vina s najmanje 85 bodova te da se proizvode za tržište.

Kotizacija iznosi 100 kuna po uzorku vina, a za sve uzorke županijskih vinara koji osvoje zlatnu i srebrnu medalju na ocjenjivanju, sudjelovanje je besplatno i kotizaciju snosi Zagrebačka županija.

Poziv za sudjelovanje nalazi se OVDJE, a prijavni obrazac OVDJE.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Sveti Ivan Zelina
Zagrebačka županija