Zaprešić najboljim učenicima i studentima dodijelio 53 stipendije

Najboljim učenicima i studentima dodijeljene su stipendije za školsku i akademsku godinu, njih ukupno 53, što je za pet više u odnosu na prethodnu godinu.

27 stipendija uručeno je učenicima srednjih škola, od čega jedna učeniku srednjeg glazbenog usmjerenja i pet učenicima deficitarnih zanimanja. Vrijedi napomenuti kako je zbog povećanja broja deficitarnih zanimanja, odnosno kadrova za kojima tržište rada iskazuje potrebu na području Grada Zaprešića, broj ovih stipendija povećan na pet, odnosno na najveći broj stipendija koji se, prema važećoj Odluci o stipendijama Grada Zaprešića, može dodijeliti za deficitarna zanimanja.

26 stipendija ukupno je dodijeljeno studentima, i to njih 24 studentima sveučilišnih studija, jedna studentu Veleučilišta Baltazar Zaprešić i jedna studentu drugog visokog učilišta.

Stipendija za učenike iznosi 500 kuna mjesečno, a za studente 1 000 kuna mjesečno, za što je u gradskom Proračunu za 2019. godinu osigurano 468.000,00 kuna, dok je u Proračunu za 2020. godinu planirano 479.000,00 kuna.

Ugovore o stipendiranju odabranim učenicima i studentima uručio je zamjenik gradonačelnika Alan Labus, čestitavši im na zadovoljenom temeljnom i najvažnijem kriteriju – izvrsnosti.