Započinju radovi na realizaciji projekta Mali tehnopolis

U narednih desetak dana krenut će građevinski radovi na prostoru bivše Vojarne Taborec, nakon kojih će za 17 mjeseci u potpunosti biti obnovljene još dvije zgrade, u kojima će se, po završetku njihove rekonstrukcije, smjestiti Mali tehnopolis Samobor. Za ovaj kapitalan projekt, ukupne vrijednosti veće od 21,6 milijuna kuna, Grad Samobor osigurao je Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.–2020. iznos od gotovo 19,5 milijuna kuna.

Uoči početka građevinskih radova u samoborskoj gradskoj vijećnici ugovor su potpisali u ime Grada zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković te u ime izvođača radova, direktor tvrtke Izgradnja Futura d.o.o. iz Donjeg Stupnika Darko Lovrić.

Zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković naglasila je važnost i značaj ovog projekta za Grad Samobor, koji bi uvelike trebao doprinijeti jačanju samoborskog poduzetništva i njegovoj konkurentnosti, obzirom da će Mali tehnopolis Samobor već u startu biti opremljen najnovijim 3D tehnologijama te tako, osim domaćih, privući u naš grad poduzetnike i inovatore iz drugih dijelova županije i šire.