Započinje Svjetsko boksačko prvenstvo za mlađe seniore, Hrvatska ima pet predstavnika

Hrvatske boje branit će Ivan Ante Gregurić, Fabijan Tomkić, Leon Buzik, Gabrijel Debanić te Anthony Mirković
boks

Od 14. do 26. studenog u španjolskoj La Nuciji održat će se Svjetsko boksačko prvenstvo za mlađe seniore i seniorke, a hrvatske boje branit će petorica boksača.

Hrvatsku će predstavljati Ivan Ante Gregurić (Leonardo Zagreb) u kategoriji do 60 kg, Fabijan Tomkić (Nokaut Zagreb) do 67 kg, Leon Buzik (Rijeka) do 71 kg, Gabrijel Debanić (Leona Zagreb) do 75 kg, te Anthony Mirković (Arena Pula) do 80 kg. Sva petorica naših reprezentativaca su državni prvaci u svojim kategorijama.

Naše mlade boksače vodit će izbornik mlađih seniora Yousef Hasan (Nokaut Zagreb) uz izbornika seniora Kristijana Hodaka (Rijeka) i trenera Danijela Vekića (Leona Zagreb), te team menadžericu svih nacionalnih selekcija Nikolinu Jurić.

– Naši boksači pokazali su da imaju potencijal za medalje. Šteta što ih nisu uspjeli osvojiti već na Europskom prvenstvu u Sofiji na kojem nam je nedostajalo samo malo više sreće, a vjerujemo da ćemo zato uspjeti na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, kazao je izbornik mlađih seniora Yousef Hasan.

Na Svjetskom prvenstvu u La Nuciji prijavljeno je rekordnih 684 sportaša iz 89 država svijeta (476 boksača i 208 boksačica) koji će se boriti u 13 muških težinskih kategorija i 12 ženskih.

Hrvatska
Sport