Započinje ljetna javnozdravstvena kampanja “Nema maženja bez paženja”

Tema kampanje je zaštita spolnog i reproduktivnog zdravlja a provodit će se od 15. lipnja do 4. rujna
nema maženja bez paženja

Hrvatski zavod za javno zdravstvo od 15. lipnja do 4. rujna provodi ljetnu javnozdravstvenu kampanju na temu zaštite spolnog i reproduktivnog zdravlja pod već poznatim sloganom “Nema maženja bez paženja”.

Naglasak kampanje je na mladima koji su često suočeni sa zbunjujućim i proturječnim informacijama iz nepouzdanih izvora. Od iznimne je važnosti omogućiti mladima pristup točnim i provjerenim informacijama.

U sklopu ovogodišnje kampanje “Nema maženja bez paženja” provodi se online edukacija putem objava i kvizova na društvenim mrežama. Najoriginalnije fotografije, videozapise i slogane kao i najbrže točne odgovore na kvizove znanja HZJZ će darivati poklon paketima “Nema maženja bez paženja!”

Tijekom ljetnih mjeseci, putem info panoa, svlačionica na plažama i plakata u ljekarnama bit će prikazane preventivne poruke kako bi se potaknula svijest svih građana, posebice mladih, o važnosti očuvanja i unaprjeđenja spolnog i reproduktivnog zdravlja što će pridonijeti vidljivosti kampanje na nacionalnoj razini.

Sve detaljne informacije dostupne su na službenoj web stranici projekta Živjeti zdravo www.zivjetizdravo.eu  i na svim društvenim mrežama projekta.

Događanja
Hrvatska