Započeo osječki ITF turnir: Pobjede Kalendera, Jurine i Ninčevića

Alen Rogić Hadžalić, Tomislav Podvinski, Božo Barun, Filip Kuna i Josip Šimundža zaustavljeni u prvom kolu
admir kalender Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatski tenisači Admir Kalender, Patrik Jurina i Frane Ninčević plasirali su se u 2. kolo osječkog ITF turnira, dok su Alen Rogić Hadžalić, Tomislav Podvinski, Božo Barun, Filip Kuna i Josip Šimundža zaustavljeni u prvom kolu.

Jurina i Kalender su dobili pozivnice za glavni ždrijeb koje su i opravdali: 17-godišnji Patrik Jurina je sa 7-6 (4), 3-6, 6-2 bio bolji od bugarskog tenisača Simeona Terzijeva i tako stigao do svoje prve pobjede na ITF turnirima u seniorskoj konkurenciji, dok je 21-godišnji Kalender sa 6-3, 6-2 nadigrao Srbina Luku Todorovića.

Prvi nositelj osječkog turnira, 19-godišnji Mađar Peter Fajta, sa 6-3, 6-2 nadigrao je Alena Rogića Hadžalića. Treći nositelj, Austrijanac David Pichler, sa 6-4, 6-2 svladao je Tomislava Podvinskog, a četvrti nositelj, Ukrajinac Vjačeslav Bjelinskij, slavio je sa 6-4, 6-1 protiv Bože Baruna. Sedmi nositelj, Mađar Matyas Fuele, sa 7-5, 6-2 svladao je Josipa Šimundžu, dok je u prvom hrvatskom obračunu 22-godišnji Frane Ninčević sa 6-0, 6-0 porazio 17-godišnjeg Filipa Kunu.

Danas će se za mjesto u 2. kolu boriti Mili Poljičak protiv Domagoja Bilješka te Luka Mikrut koji za suparnika ima 5. nositelja, Irca Simona Carra.

Hrvatska
Sport