Natječaj otvoren do 16. lipnja

Započeo novi krug foto natječaja „Volim svoju županiju“

Autori svoje fotografije mogu prijaviti u tri kategorije - glavni foto natječaj, fotografije snimljene dronom i Hrvati izvan Hrvatske
volim-vertikalni

Hrvatska zajednica županija otvorila je novi krug foto natječaja „Volim svoju županiju“ kojemu je cilj prikazati posebnosti svih hrvatskih krajeva.

Natječaj je otvoren do 16. lipnja, a autori svoje fotografije mogu prijaviti u tri kategorije – glavni foto natječaj, fotografije snimljene dronom i Hrvati izvan Hrvatske. U kategoriji glavni foto natječaj, žiri bira ukupno 21 fotografiju (po jednu iz svake županije) koje ulaze u postav izložbe „Volim svoju županiju“, a nagradu osvaja fotografija koja je skupila najviše bodova žirija. U kategoriji fotografije snimljene dronom, žiri bira ukupno tri fotografije snimljene dronom koje ulaze u postav izložbe „Volim svoju županiju“, a nagradu osvaja fotografija koja je skupila najviše bodova žirija. U kategoriji Hrvati izvan Hrvatske, žiri bira ukupno tri fotografije koje prikazuju hrvatske županije, a koje su snimili autori koji žive izvan Hrvatske, dok nagradu osvaja fotografija koja je skupila najviše bodova žirija.

Nakon odabira najboljih fotografija iz navedene tri kategorije, uslijedit će glasanje publike koja će birati najbolju fotografiju između 27 odabranih od strane žirija, a nagradu osvaja fotografija s najvećim brojem prikupljenih glasova.

Glavna nagrada je GoPro Hero 12 digitalna sportska kamera, a autori svoje fotografije mogu prijaviti na: volimzup.hrvzz.hr.

Foto natječaj „Volim svoju županiju“ pokrenula je Hrvatska zajednica županija s ciljem promocije posebnosti svih hrvatskih krajeva. U posljednjih osam godina prijavljeno je gotovo 10.000 fotografija – radova amaterskih i profesionalnih fotografa, koji su svojim objektivima bilježili tradicije i znamenitosti svojih krajeva. Najbolje fotografije ulaze u postav putujuće izložbe koja predstavlja 21 županiju, a ove godine na čelu žirija je fotograf Damir Hoyka.

Izložbe su do sada otvorene u većini županija, a krajem 2023. godine i u Europskome odboru regija u Brusselsu. Na kraju ciklusa, postav izložbe donira se određenoj instituciji, a prošlogodišnje najbolje fotografije foto natječaja “Volim svoju županiju” krase zidove Opće bolnice Zadar.

Aktualno
Hrvatska