Započele prijave za upis u prve razrede srednjih škola

Kandidati mogu birati i između 14 srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija
škola

U tijeku su elektroničke prijave kandidata u Nacionalni informacijski sustav za upis u I. razrede srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.

Pravo upisa u srednje škole imaju svi kandidati nakon završenog osnovnog obrazovanja te se pod jednakim uvjetima upisuju kandidati koji su hrvatski državljani, Hrvati iz drugih država i djeca državljana iz država članica Europske unije.

Prijave i upis kandidata provode se putem mrežne stranice Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole, osim u posebnim slučajevima propisanim odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022. Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Učenici se mogu prijavljivati za upis i upisivati u I. razred srednjih škola u ljetnom i jesenskom upisnom roku, a pritom mogu prijaviti najviše 6 odabira programa obrazovanja.

Kandidati mogu birati i između 14 srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija, a to su: Ekonomska škola Velika Gorica, Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola u Samoboru, Gimnazija Antun Gustav Matoš u Samoboru, Gimnazija Velika Gorica, Srednja strukovna škola Samobor, Srednja strukovna škola Velika Gorica, Srednja škola Vrbovec, Srednja škola ban Josip Jelačić u Zaprešiću, Srednja škola Dragutina Stražimira u Svetom Ivanu Zelini, Srednja škola Dugo Selo, Srednja škola Ivan Švear u Ivanić-Gradu, Srednja škola Jastrebarsko, Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici i Glazbena škola Ferdo Livadić u Samoboru.

Više informacija o upisima u srednju školu, uvjetima upisa kao i rokovima u kojima će se provoditi upisi možete vidjeti OVDJE.

Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija