Započele prijave za šestu biciklijadu “Put bijele rode”

Biciklijada će se održati 18. rujna u 14 sati

Turistička zajednica općine Pisarovina, JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, Udruga Zdenčina 1562, uz tehničku podršku BK SLJEME, organiziraju 6. biciklijadu “Put bijele rode” koja će se održati u nedjelju, 18. rujna u 14 sati. Polazak biciklista bit će ispred Društvenog centra Zdenčina (Trg Stjepana Radića 1, Donja Zdenčina), a ruta u dužini od 17 kilometara završit će kod Zavičajnog muzeja u Donjoj Kupčini.

Ideja je da se ovom biciklijadom spoje dva sela s najvećim brojem roda u Zagrebačkoj županiji – Donju Zdenčinu i Donju Kupčinu te vožnjom kroz prekrasne predjele netaknute prirode, uz ornitološki rezervat Crnu Mlaku, podigne svijest o očuvanju prirode i važnosti uspostavljanja suglasja između čovjeka i prirode.

Za sudjelovanje na biciklijadi potrebno se prijaviti putem linka ili na e-mail: [email protected] ili pak pozivom na telefon: 099/409-5514. Prijave se primaju do četvrtka, 8. rujna do 12 sati, a za sve sudionike osigurana je majica i platnena vrećica s promotivnim materijalima te je organiziran ručak, besplatan razgled Zavičajnog muzeja Donja Kupčina, besplatno mjerenje šećera u krvi i tlaka i vježbe istezanja pod vodstvom ineziologinje.

Staza je bez uspona i ne zahtijeva posebnu fizičku spremu, a više informacija saznajte OVDJE.