Započela obnova Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog

Riječ je o zahtjevnom projektu s obzirom na to da veliki dio školskog okoliša pripada povijesnoj urbanoj cjelini koja je temeljem odluke Ministarstva kulture u Zagrebu upisana u Registar kulturnih dobara RH
200630_Skola-2 Grad Zagreb

Nakon nepunih 59 godina od izgradnje, kreće rekonstrukcija i nadogradnja Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog. Planirana građevina povezat će se na postojeću, a sastojat će se od 4 učionice, kabineta nastavnika, zbornice, knjižnice i čitaonice, dvodijelne sportske dvorane s propisanim pratećim prostorima te brojnim drugim sadržajima. Također, na samome krovu dvorane predviđeno je vanjsko igralište s tribinama kao i dio krovne konstrukcije koji je zamišljen kao zeleni krov.

Riječ je o zahtjevnom projektu s obzirom na to da veliki dio školskog okoliša pripada povijesnoj urbanoj cjelini koja je temeljem odluke Ministarstva kulture u Zagrebu upisana u Registar kulturnih dobara RH.

– Ovo je škola na najljepšem mjestu u Gradu Zagrebu. Po završetku radova najsretniji će biti učenici i nastavnici, ali i njihovi roditelji i svi stanovnici ove Gradske četvrti koji će dobiti ambijentalno jedinstven objekt, poručio je gradonačelnik Bandić položivši kamen temeljac.

Ravnatelj Mario Keča opisao je početak radova kao prijelaz iz stare u novu eru, kako za školu tako i za stanovnike Gradske četvrti Gornji grad – Medveščak koji će sada dobiti dugo očekivanu sportsku dvoranu. U svome je obraćanju zahvalio Gradu Zagrebu koji je za ovaj projekt izdvojio gotovo 83 milijuna kuna.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo