Zagrepčanka Vedrana Malec izborila vizu za Pjongčang

Hrvatska ekspedicija koja će se uskoro zaputiti prema Pjongčangu koji će od 9. do 25 veljače ugostiti Zimske olimpijske igre svakim je danom sve veća. Hrvatska trenutno ima 15 sigurnih putnika za Koreju, a brojka bi se mogla zaustaviti na 18 ili 19 sportaša koji će nastupiti na ovoj smotri. 

Već sada su sigurni posada boba, sanjkašica Darija Obratov, pet alpskih skijaša, te četiri predstavnika u skijaškom trčanju. Uz Ravnogorce Edija Dadića i Gabrijelu Skender, put u Pjongčang izborila je i Zagrepčanka Vedrana Malec, dok će se o vlasniku četvrte vize u skijaškom trčanju odlučiti do kraja mjeseca.

Za Vedranu Malec ovo će biti drugi nastup na Zimski olimpijskim igrama, budući da je nastupila i na Igrama u Sočiju prije četiri godine, gdje je imala čast da nosi i hrvatsku zastavu na zatvaranju Igara.

Inače, na programu ovogodišnjih Igara su biatlon, bob, skeleton, curling, hokej na ledu, sanjkanje, umjetničko klizanje, brzo klizanje, brzo klizanje na kratke staze, alpsko skijanje, skijaško trčanje, akrobatsko skijanje, nordijska kombinacija, skijaški skokovi i snowboard. (FOTO: HOO)