Zagrebačkim umirovljenicima 200 kuna uskrsnice

Isplate su počele jučer i trajat će do srijede

Patrik Macek/PIXSELL

Umirovljenicima čije su mirovine ispod 1700 kuna, Grad Zagreb isplaćuje uskrsnicu koja je povećana sa 100 na 200 kuna, a isplate su počele jučer i trajat će do srijede, rečeno je na redovitoj konferenciji za novinare gradske uprave.

Za pročelnicu zagrebačkog Gradskog ureda za unutarnju reviziju i kontrolu imenovana je po završetku javnog natječaja, Vera Marelja koja ima 20 godina iskustva u revizijama i kontrolama u javnom sektoru, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević nakon obilježavanja završetka radova na Domovinskom mostu.

Time sve više popunjavamo tim, dodao je Tomašević, podsjetivši da su u tijeku natječaji za pročelnike Ureda za obrazovanje, sport i mlade te Ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.

Vezano za poziv za iskazivanje interesa o postavljanju bokseva za odlaganje otpada na javnim površinama u slučajevima gdje postojeće spremnike nije moguće smjestiti unutar nekretnine, Tomašević je rekao kako su za sada dobili 1200 prijava, a obrađeno ih je 500. Također je izvijestio da bi ovaj tjedan trebala biti gotova dozvola za drobilicu za glomazni otpad koju je kupio Grad, kazavši kako “ni jedna kila neće ići privatnim poduzećima”.

Na upit o mjestima u vrtićima zbog ukidanja mjere roditelj odgojitelj i smještaja djece izbjeglica iz Ukrajine, zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec podsjetila je kako rade na proširivanju kapaciteta vrtića te kako imaju nekoliko prostora koji se mogu pretvoriti u pomoćne objekte vrtića u Sesvetama, Dubravi, Žitnjaku i Peščenici.