Zagrebački HDZ želi gradski proračun okrenuti prema građanima

Stranka je podnijela 11 amandmana u vrijednosti 17,5 milijuna eura

Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebački HDZ ocijenio je kako u prijedlogu gradskog proračuna za 2023. nedostaje projekata od interesa građana, pa je podnio 11 amandmana u vrijednosti 17,5 milijuna eura.

– Na ovako rekordan proračun od gotovo 2,2 milijarde eura, nevjerojatna je informacija koliko ima malo projekata u interesu običnih malih ljudi, istaknuli su iz Gradskog odbora HDZ-a u priopćenju.

Navode da su zbog toga podnijeli 11 amandmana u vrijednosti 17,5 milijuna eura, odnosno 0,8 posto predloženog proračuna za 2023. godinu, o kojemu će Gradska skupština raspravljati na sjednici sljedećeg tjedna.

Među ostalim, iz gradskog HDZ-a predlažu da se povećaju sredstva za podzemne i nadzemne spremnike namijenjene novom prilagodbi novom sustavu prikupljanja komunalnog otpada, ali i za neke konkretne projekte, poput igrališta u Klaićevoj, produženja Branimirove ulice, izradu studija za Jarunski most, rekonstrukcije Slavonske avenije.

Uz to, smatraju i kako bi se trebao povećati iznos božićnice i uskrsnice nezaposlenim braniteljima te iznos namijenjen medicinskoj rehabilitaciji te populacije.

– Ako je Vlada osigurala čak 8 milijardi kuna za zaštitu standarda građana Zagreba te omogućila Zagrebu znatno povoljnije cijene energenata, zašto gradonačelnik Tomašević i trenutna gradska vlast nisu više okrenuti prema svojim građanima u ovoj neviđenoj krizi? pitaju u HDZ-u.

Poručuju i da će se, ako vladajuća koalicija prihvati te amandmane, povećati vrijednost ovog proračuna za građane.