Zagrebačke fontane u znaku Svjetskog dana osteoporoze

Povodom Svjetskog dana osteoporoze provodi se kampanja "I to je osteoporoza, postupaj s pažnjom"
201020_svjetski-dan-osteoporoze-1-scaled Grad Zagreb

U povodu Svjetskog dana osteoporoze fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice bile su u znaku kampanje “I to je osteoporoza, postupaj s pažnjom”.

Predsjednica Hrvatskog društva za osteoporozu Vesna Mijoč napomenula je da je uz prevenciju, edukacija drugi važan faktor u smanjivanju rizika od osteoporoze – bolesti koju nazivaju i “tihom epidemijom”. Bolest se najčešće otkriva kada već dođe do osteoporotičnog prijeloma, dok zdrava prehrana, fizička aktivnost te boravak na suncu smanjuje mogućnost nastanka bolesti.

Inače, osteoporoza je bolest žena zrelije dobi te je veliki javnozdravstveni problem zbog sve ubrzanijeg starenja stanovništva, ali i zbog modernog načina života. Radi što ranijeg otkrivanja bolesti, Hrvatsko društvo za osteoporozu organizirat će besplatne preglede s mjerenjem gustoće kosti čim dopusti epidemiološka situacija. Građani će se na pregled koji često život spašava moći naručiti na telefonski broj što će biti objavljen na mrežnim stranicama Hrvatskog društva za osteoporozu.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska