fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: gradonacelnik dario zurovec

Započeli su radovi na energetskoj obnovi Područne škole Kerestinec, gdje su u tijeku radovi na zamjeni prozora i obnovi sanitarnih čvorova.

Radovi na energetskoj obnovi obuhvaćaju izvedbu toplinske fasade na vanjskom zidu i zamjenu stare stolarije, promjenu svih rasvjetnih tijela unutar škole, izvedbu kompletnog novog razvoda grijanja koja uključuje i postavu novih radijatora, novi cijevni razvod i rekonstrukciju kotlovnice te izvedbu priključaka na plin umjesto dosadašnjeg energenta – lož ulja. Također, obnovit će se parket, a cijela škola će se oličiti.

-Ovim projektom uz smanjenje troškova energenata, osigurat će se i bolji uvjeti školovanja za naše učenike- poručio je gradonačelnik Dario Zurovec.

Objavljeno u Sveta Nedelja
Nedjelja, 30 Prosinac 2018 13:57

Sveta Nedelja dobiva Gradsku knjižnicu

Zgrada Društvenog doma Sveta Nedelja, koja se nalazi u zoni zaštite kulturno-povijesne cjeline Grada Svete Nedelje te ista ima svojstva kulturnog dobra, tijekom sljedeće godine planira se prenamjena u Gradsku knjižnicu.

-Zgrada će se sanirati i sačuvati u potpunosti, te će se vanjska fasada vratiti u izvornu boju iz prve polovice 19. stoljeća- poručio je gradonačelnik Dario Zurovec.

U prizemlju će se nalaziti dječji odjel i čitaonica, dok će u aneksu biti smještena dvorana koja će se moći zasebno koristiti za vrijeme radnog vremena kao i izvan. Na katu će biti organiziran slobodni pristup knjigama, a organizirat će se i nekoliko grupa za čitanje.

Objavljeno u Sveta Nedelja
Ponedjeljak, 10 Prosinac 2018 12:54

Uručeno 55 stipendija

Gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec potpisao je danas Ugovore sa stipendistima za ovu školsku i akademsku godinu. Ukupno je Grad za ovu godinu dodijelio 55 stipendija u sedam kategorija.

Zurovec je tom prilikom istaknuo kako se trud i zalaganje u području obrazovanja uvijek isplate, te da je ova stipendija samo dio kojim su pridonijeli svome osobnom uspjehu. Također, najavio je i pozitivne promjene za iduću školsku i akademsku godinu u smislu povećanja broja stipendija.

Učeničke stipendije iznose 600, a studentske 900 kuna mjesečno.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Temeljem odluke gradonačelnika Darija Zurovca umirovljenicima i nezaposlenim osobama povodom božićnih blagdana osigurana je božićnica u iznosu od 150 kuna. Pravo na božićnice imaju umirovljenici s osnovnom mirovinom u iznosu do 2.501,00 kuna s prijavljenim prebivalištem na području grada Svete Nedelje.

Isplata umirovljenicima i nezaposlenim osobama obavljat će se uz predočenje osobne iskaznice i odreska od mirovine za mjesec listopad/studeni ili drugog odgovarajućeg dokumenta kojim se dokazuje visina osnovne mirovine, dok nezaposleni ove godine ne moraju odlaziti po potvrdu u Hrvatski Zavod za zapošljavanje.

Isplata će se obavljati u zgradi ,,Stare pošte” u Svetoj Nedelji od ponedjeljka 10. prosinca do petka 21. prosinca od 09,00 do 15,00 sati.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Uz Društveni dom u Kerestincu završili su radovi uređenja Rimskog trga. Radovi su obuhvatili izvedbu pješačke površine, izvedbu manje kapelice u koju je premješten križ koji se nalazio na raskrižju, postavu klupa i koševa za smeće te stalaka za bicikle.

-U planu je uređenje novonastalih zelenih površina sadnjom prikladnog zelenila. Pomicanjem križa u novu kapelicu omogućit će se i planirano proširenje raskrižja kojim će se ostvariti lakše skretanje vozila iz smjera Kerestinca prema Svetoj Nedelji- poručio je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Na zelenoj površini uz Župnu crkvu Uzvišenja svetog Križa, izvedeni su radovi na obnovi dječjeg igrališta, na kojem su postavljena nova igrala za djecu i pripadajuća antistresna podloga.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec primio je sinoć zlatnog hrvatskog veslača, Martina Sinkovića, koji je zajedno s bratom Valentom, jedan od sinonima svjetskog veslanja. Svoju neprikosnovenost ovaj veslački dvojac potvrdio je na i ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u bugarskom Plovdivu, gdje su osvojili svjetski naslov u dvojcu bez kormilara.

Gradonačelnik Dario Zurovec ovom je prilikom još jednom čestitao Martinu na sjajnom uspjehu, poželjevši njemu i bratu nastavak takvih rezultata i na budućim natjecanjima. Za postignute rezultate od strane Grada, Martin je nagrađen priznanjem, ali novčanom nagradom od 15 tisuća kuna.

Ostavši iznenađen dobivenom nagradom, Martin se zahvalio Gradu i gradonačelniku na svemu, istaknuvši kako su sljedeći korak Olimpijske igre u Tokiju.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec uručio je prigodna priznanja udrugama koje su se tijekom ove godine istaknule svojim rezultatima i djelovanjem. Priznanja su tako dodijeljena Lovri Novoselu, članu Šahovskog kluba Sveta Nedelja, Kuburaškom društvu Gromovnik, Povijesnoj postrojbi Svetonedeljska Garda Petar II Erdödy te Udruzi Twirling-mažoretni klub Sveta Nedelja.

-Izuzetno mi je drago danas primiti, ali i nagraditi, udruge i pojedince koji su svojim zalaganjem doprinijeli uspjehu grada Svete Nedelje, kao i svom osobnom uspjehu. U budućim razdobljima želim vam da uživate u onome što radite, te vam svima još jednom od srca čestitam– istaknuo je gradonačelnik, koji je potom zajedno s nagrađenima u prostorijama Centra za posjetitelje Grada Svete Nedelje otkrio novo izloženu lutku s odorom Svetonedeljske garde, koja će od sada činiti stalni postav galerijskog dijela.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec i njegova zamjenica Marija Hršak primili su najuspješnije učenike Osnovne škole Sveta Nedelja i Vladimira Deščaka. Gradonačelnik Zurovec nije krio zadovoljstvo izvrsnim rezultatima koje su ostvarili učenici.

-Ulaganje u obrazovanje ono je na što moramo biti ponosni i na čemu moramo ustrajati- istaknuo je Zurovec, poručivši kako će osnovnoškolci ove godine dobiti besplatne udžbenike, radne bilježnice, likovne mape, radne kutije za tehničku kulturu te atlase za 5. razrede.

Sukladno Odluci o dodjeli javnih priznanja Grada Svete Nedelje, po prvi puta su najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima dodijeljene zahvalnice i priznanja, kao i novčane nagrade. Zaslužena priznanja primilo je 39 učenika, dok je zahvalnice primilo 11 mentora.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća, na kojoj su uručena javna priznanja Grada i potpisana povelja o prijateljstvu i suradnji s makedonskim Gostivarom, Sveta Nedjelja je proslavila svoj dan. Gradonačelnik Dario Zurovec dao je presjek učinjenoga u proteklih godinu dana, od kada je na čelu grada, rekavši da se uvijek može bolje, no da je ponosan na ostvareno i smjer razvoja grada.

-Građani su nas izabrali radi promjena i na tome aktivno radimo- rekao je.

Istaknuo je da će u daljnjem planiranju aktivnosti od velike pomoći biti nedavno usvojena Strategija razvoja Svete Nedelje do 2022. godine.

-Riječ je o prvoj izrađenoj strategiji našega grada na što sam iznimno ponosan. Time po prvi puta gradska uprava stoji pred građanima s jasno mjerljivim ciljevima te će se na kraju razdoblja moći vidjeti što je realizirano, a što, eventualno, nije. Strategija daje smjer u kojemu se grad kreće, kao i alat kojim se može provjeriti jesmo li na pravom putu prema cilju- rekao je Zurovec.

Tijekom govora nekoliko je puta na pruženoj pomoći zahvalio Zagrebačkoj županiji, u čije je ime svečanoj sjednici prisustvovao zamjenik župana Hrvoje Frankić. Zamjenik je rekao da se Županija ponosi kada u nekoj sredini, bilo logistički, bilo financijski, pomogne realizaciju određenih projekata.

-Na prvome mjestu treba nam biti gospodarstvo, a s demografskog aspekta zalog u sigurnu budućnost ulaganje je u mlade. Županija je sufinancirala gradnju škole i dvorane u kojoj se danas nalazimo, a okvirno možemo početi i razgovore o hodogramu aktivnosti oko gradnje škole i sportske dvorane u Strmcu- rekao je Frankić, podsjetivši da su nedavno odobrena bespovratna sredstva za energetsku obnovu OŠ Sveta Nedjelja i PŠ Kerestinec.

Sjednici je prisustvovao i potpredsjednik Županijske skupštine Zvonko Kunić.

Objavljeno u Sveta Nedelja

U sklopu izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta izvedeni su radovi u ulici Šabarić u naselju Mala Gorica. U duljini od oko 170 metara radovi su obuhvatili izvedbu oborinske odvodnje i novog asfaltnog kolnika. Po završetku radova predsjednik Mjesnog odbora Mala Gorica – Srebrnjak Miljenko Ložnjak, članovi Mjesnog odbora i ostali mještani Male Gorice zajedno su proslavili završetak radova.

-Još mnogo posla nas očekuje u gradu te je potrebno određeno vrijeme kako bi se sve ostvarilo, no vidjeti ovakvo veselje i zajedništvo mještana zaista je lijepa motivacija, kao i određena potvrda da idemo u pravome smjeru- izjavio je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Objavljeno u Sveta Nedelja
Stranica 1 od 3

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti