Najveća investicija u povijesti Općine Križ

FOTO: Lidl u Križu otvorio najveće skladište u Hrvatskoj. Investicija vrijedna 120 milijuna eura

Ovom prigodom, Lidl je donirao ukupno 15 tisuća eura lokalnoj zajednici – po 5 tisuća eura za Osnovnu školu Milke Trnine Križ, Vatrogasnu zajednicu Općine Križ te Dječji vrtić Križić-kružić Križ
DSC_4848

Nakon Jastrebarskog i Perušića, Lidl je na istoku Zagrebačke županije u Križu otvorio svoj treći, najveći logističko-distributivni centar u Hrvatskoj. Ovime Lidl nastavlja unaprjeđivati poslovanje, optimizirati procese dostave i jačati infrastrukturu kako bi pružio što bolju, bržu i efikasniju uslugu kupcima. Vrijednost ove investicije iznosi 120 milijuna eura, a skladište u Križu zapošljava 150 ljudi.

Logističko-distributivni centar u Križu simbolično je otvorio predsjednik Uprave Boris Lozić, u društvu načelnika općine Križ Marka Magdića.

-Vrijednost investicije logističko-distributivnog centra u Križu je 120 milijuna eura, što predstavlja najveću investiciju Lidla od dolaska na hrvatsko tržište. Treće Lidlovo skladište u Hrvatskoj izgrađeno u nešto više od 2 godine, izuzetno je energetski učinkovito i slijedi našu politiku održivosti na svim razinama. Naš cilj je rast i širenje poslovanja, a ovo skladište je još jedan korak u tom smjeru. Ispred nas su brojni projekti koji će doprinijeti našem daljnjem, održivom razvoju. Hvala svim našim zaposlenicima diljem Hrvatske koji su predanim trudom i radom tijekom ovih 18 godina poslovanja doprinijeli uspjehu Lidla u Hrvatskoj– istaknuo je Boris Lozić, predsjednik Uprave Lidla Hrvatska.

Načelnik Marko Magdić kazao je kako je ovo najveća investicija u povijesti Općine Križ.

-Investicija od 120 milijuna eura, kao i ovi impresivni kvadrati objekti govore sami za sebe. Cijela ova priča započela je 2021., a tri godine kasnije svi smo zadovoljni, jer ovaj objekt osigurava i nova radna mjesta, kao i dodatne prihode proračuna. Dugoročno gledano, dolazak jedne ovako velike korporacije osigurava i zainteresiranost budućih investitora- kazao je načelnik Marko Magdić poručivši kako Lidl u Općini i dalje ima velikog partnera.

Za predstavnike medija i uzvanike organizirana je vođena tura skladištem koje se prostire na 167.000 m2. Najveći i najviši logističko-distributivni centar u Hrvatskoj visine je 23 metra te kapaciteta 39 tisuća paleta. Površina samog skladišta iznosi 64.000 m2, a opremljeno je najmodernijom tehnološkom opremom kao što su automatika za upravljanje temperaturom i rasvjetom u skladištu. Također, objekt je dodatno osiguran od poplava koje su karakteristične za ovo geografsko područje – nalazi se na parceli uzdignutoj za 2,5 metra u odnosu na okolinu. Na krovu objekta nalazi se fotonaponski sustav kapaciteta 0.5 MW, a kao izvor topline u cijelom se objektu koristi otpadna toplina iz rashladnog sustava te se tako postiže maksimalna energetska učinkovitost.

Ova je investicija od izuzetne važnosti i za razvoj gospodarstva Općine Križ te za lokalnu zajednicu jer je zaposleno više od 150 ljudi. Kako je tradicija da Lidl otvorenja svojih trgovina i skladišta poprati donacijom, ovom prigodom, Lidl je donirao ukupno 15 tisuća eura lokalnoj zajednici – po 5 tisuća eura za Osnovnu školu Milke Trnine Križ, Vatrogasnu zajednicu Općine Križ te Dječji vrtić Križić-kružić Križ.

Gospodarstvo
Križ